e-sport, spel, förening, sverok, johan lantz

E-sport

E-sport är en stor och internationellt spridd verksamhet som engagerar allt fler ungdomar. I korthet handlar e-sport om att under tävlingsartade former prestera så bra som möjligt i sitt valda spel, precis som i vilken sport som helst.

Såväl lagbaserade som individuella grenar förekommer. Två stora spel är till exempel Counter-strike, ofta förkortat CS, där lag om vanligtvis fem personer med taktik, samarbete och reaktionsförmåga ska besegra motståndarlaget, och Hearthstone, i vilket två spelare möts och taktiskt försöker utmanövrera varandra genom att bygga den mest anpassade leken för att sedan ha is i magen och överlista motståndaren.

sverok
Photo: Andreas Pegelow – http://andreaspegelow.com/

Det finns såväl lokala som nationella och internationella ligor, seriespel och turneringar samt ett mycket stort utbud av verktyg och arenor för vänskapsmatcher och träningar. För den som vill tävla på hög nivå kräver e-sport många timmar av spelträning och fysisk träning för att kunna prestera bra.

Vill du hitta kompisar som delar ditt intresse för e-sport att spela med? Det finns flera föreningar inom Sverok som ägnar sig åt denna verksamhetsgren. Hitta en förening nära dig!

Psst … Hittar du ingen förening som passar? Starta din egen!