Proud and Nerdy

Är du en stolt nörd som brinner för att göra spelkulturen tillgänglig och inkluderande för alla? Då har du hamnat rätt!

På Sverok är vi övertygade om att ju fler som känner sig välkomna hos oss, desto bättre blir vi. Därför finns Proud and Nerdy. Här finns tips, råd och material att använda för dig som vill stötta Pride och arrangera aktiviteter som syftar till att synliggöra och främja HBTQ+-rörelsen i spelkulturen och i samhället i stort.

Vad är grejen?

Sverok har under många år arbetat aktivt med att lyfta HBTQ+-frågor i spelkulturen. Det är inte ett arbete som på långa vägar är klart utan pågår ständigt. Det finns fortfarande strukturer i delar av spelvärlden som stänger ute HBTQ+-personer. Diskriminering, hot, hat och förföljelser av HBTQ+-personer sker fortfrande världen över och även i Sverige.

Proud and Nerdy är inte enbart ett firande för varje människas rätt att få vara sig själv och älska vem den vill, utan även ett pågående arbete för att driva på förändring inom HBTQ+ i spelvärlden. Det Proud and Nerdy erbjuder är en plats där vi visar upp spelkulturen och det mångfaldsarbete som görs, där vi skapar plats för kärlek, firar och samtidigt tar ställning.

Proud and Nerdy på hemmaplan

När du och din förening vill delta i Pride-evenemang där ni bor, eller arrangera helt egna evenemang, finns hjälp att få från Sverok. Kanske vill ni gå med i er lokala Prideparad, skapa rollspels- eller lajv-scenarion med HBTQ+-teman, dekorera er föreningslokal med regnbågsflaggor eller starta studiecirklar om spel och Pride. Ni bestämmer själva vad ni vill göra.

Alla får plats i spelkulturen oberoende på bakgrund, sexualitet och kön

Vad kan Sverok hjälpa till med?

Sverok har sammanställt en arrangemangsguide för Pride-arrangemang. Guiden har tips för dig som vill delta med din förening eller ditt distrikt i en lokal Pride-festival. I den får du hjälp att komma igång, stöd på vägen och tips och idéer för ett lyckat arrangemang.

Till Pride arrangemangsgudien

Sverok har också tagit fram material, som exempelvis foldrar, banderoller, flaggor och pins, som ni kan använda under era arrangemang.

Kontakta pride@sverok.se för att läsa mer om hur du får tillgång till dessa!