Starta förening i skolan

Brukar ni spela tillsammans på din skola, eller är ni sugna på att börja? Då kan ni starta en spelförening på skolan!

Hur går det till?

Vi på Sverok vet att det är roligast att spela tillsammans. Men det är inte bara kul, det är också smart. Som spelförening får ni får föreningen över 2000 kronor varje år som medlemmar i Sverok. Alla i föreningen kommer att vara försäkrade vid era aktiviteter, och har ni dyr utrustning så hjälper vi er att försäkra den också.

Allt ni behöver för att komma igång är att bestämma er för vad ni vill göra och hitta på ett namn till er förening. Sedan kan ni registrera er här på starta.sverok.se.

Fem enkla steg för att starta förening

  • Samla minst tre vänner och välj ett föreningsnamn
  • Hitta en person som vill vara revisor. Det kan vara någon som vill vara medlem i föreningen, eller någon annan som ni har i er närhet och som vill hjälpa er
  • Gå till starta.sverok.se och följ instruktionerna
  • Bestäm vilka som ska vara styrelsen och vem som ska vara revisor och fyll i deras uppgifter
  • Skicka in ansökan och börja spela!

Startbidraget kommer när er första verksamhetsrapport blivit godkänd. Andra föreningar har köpt fika, brädspel, böcker, lajvsvärd, konsoller, tårta och mycket mer för sina bidrag. Det är ni i föreningen som tillsammans bestämmer vad pengarna ska gå till.

Har du frågor? Kontakta våra föreningsexperter på info@sverok.se!

Berättelser från andra skolföreningar?

Lan med hela klassen

Efter att ha spelat Fortnite tillsammans under ett år valde Pontus, Misha och Ali att starta en LAN-förening tillsammans. De pratade med sina klasskamrater som ville vara med och nu har de en förening med 60 medlemmar som spelar varje fredag efter skolan. De använder sitt bidrag till extra musmattor till hela föreningen.

Nya spel till egen spelfestival

Zara och hennes två systrar startade en brädspelsförening. De köpte nya spel för pengarna de fick av Sverok och har planerat en brädspelsdag för hela Zaras skola.

Egen Minecraftserver

Läraren Sam lade märke till att många elever spelade Minecraft på skolan. Så Sam samlade alla spelare under en håltimme och hjälpte dem att starta en spelförening. Pengarna från Sverok använder föreningen till att driva en egen server.

Zombielajv

Klass 8b på en skola i Malmö startade en lajvförening tillsammans. Tillsammans arrangerade
de ett zombielajv på skolan och alla lärare fick spela zombies. Med stödet från Sverok kunde
de köpa fejkblod och smink. De planerar redan sitt nästa lajv.

Lärarhjälp

Fyra kompisar i Boden startade en förening så att de skulle ha råd att köpa färger när de målade Warhammer. Föreningen tog sedan hjälp av träslöjdsläraren för att bygga figurspelsterräng och startade en liga på skolan med fina priser.

Sy cosplay i slöjden

Linnea, Elsa och Jon syr cosplay i slöjden och kunde med sin nystartade förening köpa in material som saknades på skolan. De fick också pengar över så att de kunde åka på en cosplayfestival tillsammans.