Tv- och datorspel

Består din perfekta fredagskväll av att luta dig tillbaka i gamingstolen och gamea tillsammans med dina vänner? Då bör du och dina vänner starta er egen tv- och datorspelsförening!

Om du redan spelar tv eller datorspel med dina kompisar idag, utan att ha en förening går ni miste om en rad av våra förmåner.

Läs mer om att starta förening

group of multiethnic teens playing video game at home

Du och din tv- och dataspelsförening

Det är upp till er vilken typ av förening ni vill driva. Ni kan hålla i spelkväller tillsammans med vänskapsgruppen som ni redan brukar spela med. Eller om ni vill hålla i större aktiviteter kan ni exempelvis arrangera turneringar för olika spel för att avgöra vem som är den vassaste spelaren i föreningen eller hålla i workshops om hur du bygger och optimerar din gaming dator. 

Fördelar

  • Köp spelkonsoler, fler kontroller och de senaste spelen med föreningsbidraget ni får från Sverok
  • Spela mer tillsammans med andra som brinner lika mycket för tv- och datorspel som du gör
  • Kunskapsutbyte – utveckla dina spelförmågor och strategier gemensamt med medlemmarna i din förening
  • Försäkringar – som medlem i Sverok får du tillgång till försäkringar om något olycksfall skulle inträffa under era event och om er utrustning skulle skadas

En tv-spelsförening i Uppsala använde föreningsbidraget för att köpa in extra tangentbord och datormusar som alla i föreningen får låna

Frågor om tv- eller datorspel

Hur hittar jag andra personer att spela tv- eller datorspel  med?

Om du inte vill skapa din egen tv- och datorspelförening så kan du istället bli medlem i en redan existerande förening. Sök efter tv- och datorspelsföreningar att gå med i nära dig här.

Intresserad av andra former av digitala spel?

Vår verksamhetsgren digitala spel innehåller E-sport, LAN, Tv och datorspel. En förening behöver inte hålla sig till en verksamhetsgren och kan blanda in element från de andra kategorierna och grenarna. 

Digitala spel är en bred kategori så om du har ett spelintresse som du vill skapa en förening kring som inte täcks in av våra kategorier så är det fortfarande möjligt. Kanske är du mer intresserad av mobilspel och vill skapa en relaterad förening. Skapa din förening här!

Vilka spel får vi spela

Inom Sverok sätter bara fantasin gränser för vilka typer av spel ni som förening vill spela. Exmpelvis kan ni spela Rocket League, Pokémon, Minecraft, Fortnite, The Sims, Counter-Strike 2, Call of Duty, Roblox, League of Legends, Valorant eller Grand Theft Auto.