E-sport

Tycker du och din kompisgrupp om att tävla mot varandra genom era favoritspel? Eller tittar ni på mycket e-sport? Då bör ni starta er en e-sportsförening!

Om du och dina vänner redan tävlar i e-sport idag, utan att ha en förening går ni miste om en rad av våra förmåner. Genom att skapa en förening kommer ni få möjligheten att ha ännu mer kul tillsammans. 

Läs mer om att starta förening

En bild för att symbolisera datorspel och samarbete

Du och din e-sportsförening

Det är upp till er vilken typ av förening ni vill driva. Ni kan tävla tillsammans med vänskapsgruppen som ni redan brukar spela med. Eller om ni vill hålla i större aktiviteter kan ni exempel arrangera träningssessioner där alla i föreningen får utveckla sina strategier och färdigheter eller organisera resor till större e-sportevenemang som DreamHack eller Birdie.

Fördelar

  • Köp mekaniska tangentbord, gaming-möss och webbkameror att dela på med föreningsbidraget ni får från Sverok 
  • Spela tillsammans med personer som är lika passionerade över e-sport och tävlingsinriktade som du är!
  • Använd pengarna från Sverok som tävlingspengar när ni arrangerar turneringar
  • Utveckla dina kunskaper och färdigheter genom att spela med andra drivna spelare och lär varandra tips och strategier
  • Försäkringar – som medlem i Sverok får du tillgång till försäkringar om något olycksfall skulle inträffa under era event

En e-sportförening använde föreningsbidraget till att köpa in ett par begagnade gamingstolar till deras lokaler så att alla kan spela längre med god ergonomi

Frågor om tv- eller datorspel

Hur hittar jag andra personer att delta i spela med?

Om du inte vill skapa din egen e-sportförening så kan du istället bli medlem i en redan existerande förening. Sök efter e-sportföreningar att gå med i nära dig här.

Vill du satsa på E-sport på högre nivå?

Om du och din förening vill satsa på E-sport så kan ni ansluta er till det Svenska e-sportsförbundet som har E-sporten i huvudfokus och kan ta er till nästa nivå!

Intresserad av andra former av digitala spel?

Vår verksamhetsgren digitala spel innehåller e-sport, LAN, tv och datorspel. En förening behöver inte hålla sig till en verksamhetsgren och kan blanda in element från de andra kategorierna och grenarna. 
Digitala spel är en bred kategori så om du har ett spelintresse som du vill skapa en förening kring som inte täcks in av våra kategorier så är det fortfarande möjligt. Kanske är du mer intresserad av mobilspel och vill skapa en relaterad förening. Skapa din förening här!