Riksmötet

Är du Sverokmedlem och vill vara med och påverka? Då vill du inte missa Riksmötet – där alla viktiga beslut om förbundets framtid fattas. På Riksmötet träffas medlemmar från Sveroks föreningar för att tillsammans besluta om vad vi ska göra under de kommande två åren.

Förutom beslutsfattande finns det också massor av andra roliga aktiviteter att delta i under Riksmöteshelgen. Dessutom är det en unik möjlighet att träffa över hundra andra Sverokare. Alla Sveroks föreningar får skicka en medlem till Riksmötet, så se till att din förening också är representerad!

Delta på Riksmötet

Som medlem i Sverok har du möjlighet att få åka som ombud till Riksmötet. Att vara ombud innebär att du är din förenings representant under mötet och är med och bestämmer vad Sverok ska göra framöver. 

Om du vill representera din förening bör du absolut berätta det för din styrelse. Det är sedan medlemmarna i din förening som tillsammans bestämmer vem som ska vara ombud. Om du inte har varit med på Riksmötet förut och är under 26 år så har din förening dessutom möjlighet att anmäla en person till. Då behöver du som är ny förhoppningsvis inte åka ensam! Det finns plats för 111 ombud och om det blir fler anmälda så görs ett särskilt urval som du kan läsa mer om här.


Sverok betalar resa, boende och mat för alla ombud under Riksmöteshelgen.

Ombudsanmälan för Riksmötet 2023 pågick fram till och med den 5 oktober och är nu stängd.

Vill du nominera någon till styrelsen, valberedningen eller till att bli revisor? Det gör du här!

För dig som är ombud

  • När? 17-19 november
  • Var? Hotell Aronsborg i Bålsta
  • Hur? Schemat för helgen och information om resa, boende, mat och andra praktiska saker hittar du här

Möteshandlingar

Möteshandlingarna hittar du här. De innehåller all information om vilka frågor som ska diskuteras och vilka beslut som ska fattas på mötet. Möteshandlingarna läggs så snart de är klara in i VoteIT, som är det digitala mötesverktyg som vi använder under mötet. Som ombud får du ett eget konto i VoteIT i god tid före mötet.