Riksmötet

Är du Sverokmedlem och vill vara med och påverka? Då vill du inte missa Riksmötet – där alla viktiga beslut om förbundets framtid fattas. På Riksmötet träffas medlemmar från Sveroks föreningar för att tillsammans besluta om vad vi ska göra under de kommande två åren.

Förutom beslutsfattande finns det också massor av andra roliga aktiviteter att delta i under Riksmöteshelgen. Dessutom är det en unik möjlighet att träffa över hundra andra Sverokare. Alla Sveroks föreningar får skicka en medlem till Riksmötet, så se till att din förening också är representerad!

Delta på Riksmötet

Som medlem i Sverok har du möjlighet att få åka som ombud till Riksmötet. Att vara ombud innebär att du är din förenings representant under mötet och är med och bestämmer vad Sverok ska göra framöver. 

Om du vill representera din förening bör du absolut berätta det för din styrelse. Det är sedan medlemmarna i din förening som tillsammans bestämmer vem som ska vara ert ombud. Om du inte har varit med på Riksmötet förut och är under 26 år så har din förening dessutom möjlighet att anmäla en person till. Då behöver du som är ny förhoppningsvis inte åka ensam! Om det blir fler anmälda än det finns plats för så görs ett särskilt urval som du kan läsa mer om här.


Sverok betalar resa, boende och mat för alla ombud under Riksmöteshelgen.

Ombudsanmälan för Riksmötet 2024 öppnar i augusti.

Vill du nominera någon till styrelsen, valberedningen eller till att bli revisor? Håll utkik här efter mer info om när nomineringsperioden för 2024 öppnar!

För dig som är ombud

Riksmötet 2024 genomförs den 15 – 17 november på Gullbrannagården utanför Halmstad. Anmälan öppnar i slutet av augusti.

Möteshandlingar

Möteshandlingarna publiceras här under hösten 2024. De kommer att innehålla all information om vilka frågor som ska diskuteras och vilka beslut som ska fattas på mötet. Möteshandlingarna läggs så snart de är klara in i VoteIT, som är det digitala mötesverktyg som vi använder under mötet. Alla ombud får ett eget konto i VoteIT i god tid före mötet.