Anime och manga

Spenderar du och dina vänner helst helgen med en spännande anime-serie eller med näsan i en manga volym? Då bör ni starta en anime- och mangaförening!

Om du redan diskuterar anime och manga med dina kompisar idag, utan att ha en förening går ni miste om en rad av våra förmåner.

Läs mer om att starta förening

Du och din anime och mangaförening

Det är upp till er vilken typ av förening ni vill driva. Ni kan exempelvis hålla i anime viewing parties eller maratons, manga bokcirklar, teckna manga, ha asiatiska matlagningskvällar eller organisera resor tillsammans till konvent.

Fördelar

  • Köp manga volymer, teckningsmaterial och japanska snacks med föreningsbidraget ni får från Sverok
  • Utforska otaku kulturen med personer som är lika passionerade för mediet som du är!
  • Diskutera de senaste serierna och nyheterna inom anime världen
  • Få tips och rekommendationer av de andra medlemmarna, kanske hittar du din nästa favorit serie
  • Dela och låna ut manga volymer eller anime dvder till varandra så att ni tillsammans får uppleva fler berättelser och världar

En mangaförening använde föreningsbidraget för att skapa ett gemensamt mangabibliotek där de köpte in alla volymer av Attack on titan, Demon Slayer och Chainsaw man

Frågor om anime och manga

Hur hittar jag andra personer som gillar anime och manga?

Om du inte vill skapa din egen anime och mangaförening så kan du istället bli medlem i en redan existerande förening. Sök efter föreningar att gå med i nära dig här.

Intresserad av andra former av fandomkultur?

Fandomkultur innehåller cosplay, fantastik, anime & manga. En förening behöver inte hålla sig till en verksamhetsgren och kan blanda in element från de andra kategorierna och grenarna.

Fandomkulturen är bred så om ni har ett fandomsintresse som ni vill skapa förening kring som inte tillhör våra kategorier så är det också möjligt. Kanske är du intresserad av K-pop eller K-dramas och vill skapa en relaterad förening. Skapa din förening här!