Hjälp unga starta

Vill du hjälpa barn och unga i din närhet att utvecklas i sin hobby och ha mer roligt tillsammans? Här får du lära dig hur du som förälder eller vuxen i barns närhet kan främja gemenskap, demokrati och föreningsbildande. Hjälp unga starta idag!

För dig som är förälder

Vi uppmuntrar föräldrar att engagera sig mer i sina barns spelande. Ett sätt är att starta en familjeförening tillsammans! Vi erbjuder stöd och föreningsbidrag som kan gå till att köpa spel, inträde på lokala spelevent eller fika till spelträffar. Samtidigt får barnen lära sig hur demokrati fungerar och ni får ha roligt tillsammans.


För dig som jobbar på bibliotek

Har du många unga besökare på biblioteket som är intresserade av spelkulturen? Då kan du hjälpa dem att utvecklas genom att starta en egen spelförening! Ni kan komma igång genom att följa de tre enkla stegen längst ner på sidan tillsammans. Vi rekommenderar också att du hjälper nya föreningar att hålla i deras första årsmöte.

Sverok erbjuder även andra aktiviteter och resurser som bibliotek kan ta del av. Bland annat driver vi Sveriges mest omfattande spelarrangemang Spellovet, där vi skickar ut fina lådor med spel och böcker till föreningar över hela Sverige.

För dig som är fritidsledare

På fritidsverksamheter finns det många barn med spelintresse och ofta möjligheter för dem att spela tillsammans. Du som fritidsledare kan hjälpa barn att utvecklas i sin hobby genom att starta en spelförening. Följ de fem stegen längs ner på sidan för att starta en spelförening på din fritidsgård.

Steg 1: Lista ut vad ni vill göra i föreningen.
Steg 2: Håll det första officiella mötet.
Steg 3: Skicka in en ansökan till Sverok.

Mer om att hjälpa unga starta

Vill du samarbeta med Sverok

Vill du stötta barn och ungas gemensamma engagemang i spelkulturen? Jobbar du i någon av ovanstående verksamheter? Då vill vi jättegärna samarbeta med dig kring framtida projekt och arrangemang! Tveka inte att höra av dig med idéer eller frågor. Du når oss på info@sverok.se

Lärarhjälp

Fyra kompisar i Boden startade en förening så att de skulle ha råd att köpa färger när de målade Warhammer. Föreningen tog sedan hjälp av träslöjdsläraren för att bygga figurspelsterräng och startade en liga på skolan med fina priser.