Rollspel

Älskar du och dina vänner att utveckla era egen karaktär, rulla tärning och delta i magiska äventyr tillsammans? Då bör ni starta en rollspelsförening!

Om du redan rollspelar med dina kompisar idag, utan att ha en förening går ni miste om en rad av våra förmåner.

Läs mer om att starta förening

Från spelkväll till förening

Det är upp till er vilken typ av förening ni vill driva. Ni kan hålla i rollspelskvällar tillsammans med vänskapsgruppen som ni redan brukar spela med. Eller om ni vill hålla i större aktiviteter kan ni exempel arrangera ett rollspelskonvent eller hålla i studiecirklar där ni utvecklar rollspelshistorier, utformar spelvärldar eller bygger figurer och landskap tillsammans.

Fördelar

  • Köp regelböcker, expansioner och minityrer med pengarna din förening får från Sverok
  • Delta i rollspelskampanjer med andra som brinner lika mycket för rollspel som du gör
  • Spela mera! Tillsammans med din förening får du delta och hålla i kampanjer som du kanske inte hade upplevt annars
  • Vara kreativ och fantasifull med andra personer samtidigt som du får utmana dig själv
  • Utveckla dina rollspelsförmågor med medlemmarna i din förening
  • Demokratisera spelbordet, tillsammans kan ni utveckla era kampanjer ytterligare!

En rollspelsförening använde föreningsbidraget för att köpa in nya äventyr till sin förening så att det var lätt att fortsätta med kampanjen de spelade

Frågor om rollspel

Hur hittar jag andra personer att spela rollspel med?

Om du inte vill skapa din egen rollspelsförening så kan du istället bli medlem i en redan existerande förening. Sök efter rollspelsföreningar att gå med i nära dig här.

Hur spelar man rollspel?

För att skapa en rollspelsgrupp behöver ni en spelledare och spelare. Det är möjligt att bara vara två personer men det rekommenderas vanligen att vara runt 3-6 personer. Utöver deltagare behövs en regelbok, några tärningar och er fantasi för att skapa era karaktärer att äventyra tillsammans med. 

Vår kollega Gabrielle har dessutom samarbetat med Bonnér Carlsen för att visa hur man spelar

Vad kan vi spela för spel?

Det finns massor av olika rollspel, vi vet att våra föreningar bland annat tycker om att spela Dungeons & Dragons, Pathfinder och Call of Cthulhu.

Intresserad av andra former av bordspel?

Bordspel är en bred kategori så om du har ett spelintresse som du vill skapa en förening kring som inte täcks in av våra kategorier så är det fortfarande möjligt. Kanske är du mer intresserad av ordspel och vill skapa en relaterad förening. Skapa din förening här!