Fantastik

Är du förtrollad av science fiction-serier, förlorad i fantasyböcker och älskar att dyka djupt in i förtrollade världarna tillsammans med dina vänner? Då är det dags att ni startar en fantastikförening!

Om du och dina kompisar redan har passion för fantastik idag, utan att ha en förening går ni miste om en rad av våra förmåner.

Läs mer om att starta förening

Du och din fantastikförening

Det är upp till er vilken typ av förening ni vill driva. Fantastik är en bred genre och det finns många olika typer av aktiviteter och event ni kan hålla i. Ni kan till exempel ha gemensamma visningar av filmer och serier, leda bokcirklar, spela spel relaterade till fantastik eller till och med skriva och skapa egna berättelser tillsammans.

Fördelar

  • Köp in fantasyböcker, gemensamma streamingkonton och snacks med föreningsbidraget ni får från Sverok
  • Upplev fantastik med personer som är lika passionerade för genren som du är!
  • Diskutera de senaste serierna, filmerna och nyheterna inom fantastik världen
  • Få tips och rekommendationer av de andra medlemmarna – kanske hittar du din nästa favorit serie
  • Dela och låna ut böcker och serier till varandra för att uppleva fler berättelser och världar tillsammans

Vår fantastikförening använde föreningsbidraget för att köpa in Brandon Sandersons Mistborn-serie till alla i föreningen. Vi läste och diskuterade varje bok tillsammans!

Frågor om fantastik

Hur hittar jag andra personer som gillar fantastik?

Om du inte vill skapa din egen anime och mangaförening så kan du istället bli medlem i en redan existerande förening. Sök efter föreningar att gå med i nära dig här.

Intresserad av andra former av fandomkultur?

Fandomkultur innehåller cosplay, fantastik, anime och manga. En förening behöver inte hålla sig till en verksamhetsgren och kan blanda in element från de andra kategorierna och grenarna.

Fandomkulturen är bred så om ni har ett fandomsintresse som ni vill skapa förening kring som inte tillhör våra kategorier så är det också möjligt. Skapa din förening här!