Anslut befintlig förening

Har du en spelförening? Då kan du ansluta den till Sverok idag! Alla ideella föreningar som håller på med spelkultur är välkomna till Sverok. Ansök om medlemskap och bli en del av Sveriges största spelgemenskap!

Hur går det till?

Det är enkelt att bli medlem i Sverok, fyll i och skicka in er ansökan idag! I ansökningsformuläret finns all info om vilken information vi behöver från din förening. Har du frågor är du alltid välkomna att höra av dig till oss på Sveroks förbundskansli, så hjälper vi till.

Fyll i din ansökan här!

Bli en stödförening här!

Foto: Cajsa Lithell

Tre anledningar att bli medlem i Sverok

  • Sverok är ett av Sveriges största ungdomsförbund. Vi samlar tusentals spelföreningar i hela landet. Som medlem i Sverok har din förening möjlighet att påverka hela den svenska spelkulturen, delta i gemenskapen, utvecklas och hitta nya vänner för livet.
  • Alla föreningens medlemmar täcks av en olycksfallsförsäkring som gäller på föreningens och Sveroks aktiviteter. Ni får också en föreningsförsäkring som bland annat täcker stöld av och skador på föreningens utrustning.
  • Alla medlemmar får också exklusiva rabatter på tågresor och boende på hotell genom förbundets samarbeten med SJ, Nordic Choice och Scandic Hotell.

Läs mer om våra medlemsförmåner här!

Har du frågor? Kontakta våra föreningsexperter på info@sverok.se!

Frågor om att ansluta en befintlig förening till Sverok

Vilka fördelar finns det med att vara en del av Sverok?

Som medlem i Sverok blir din spelförening en del av ett stort nätverk av likasinnade föreningar inom spelkulturen. Ni kan dra nytta av erfarenhetsutbyte, samarbetsmöjligheter och gemensamma resurser. Dessutom får ni tillgång till Sveroks stöd och rådgivning inom områden som verksamhetsutveckling, projektledning och föreningsadministration.

Vad är skillnaden mellan att vara en fristående spelförening och att vara en del av Sverok?

En fristående spelförening fungerar självständigt utan något formellt samarbete med andra föreningar. Genom att vara en del av Sverok blir er förening en del av ett mycket större nätverk och får tillgång till gemensamma resurser, stöd och möjligheter till samarbete. Ni kan dra nytta av Sveroks varumärke och får tillgång till fina förmåner som är exklusiva för medlemsföreningar.

Hur mycket pengar kan min förening få från Sverok?

Sverok delar ut föreningsbidrag till alla föreningar som uppfyller kraven för att få det. Här kan du läsa mer om de aktuella bidragsnivåerna och kraven för att få bidrag. Dessutom kan Sverok ge råd om andra finansieringsmöjligheter och bidrag från externa källor som ni kan dra nytta av.

Vilka resurser och stöd kan Sverok erbjuda min spelförening?

Sverok erbjuder en mängd resurser och stöd för att hjälpa din förening att växa och utvecklas. Det inkluderar exempelvis ekonomisk vägledning, marknadsföringsmaterial, utbildningar och workshops, samt tillgång till våra digitala plattformar och verktyg för föreningsadministration.

Vilka krav ställer Sverok på min förening när vi blivit medlemmar?

Som Sverokförening ska ni registrera vilka som är era medlemmar hos er, ha årsmöte varje år och berätta för oss vad ni gör i föreningen. Allt detta gör ni i vårt medlemssystem eBas, som ingår i medlemskapet.