Anslut som stödförening

Har du en spelförening? Är ni inte ungdomsförening? Då kan du ansluta den till Sverok idag! Alla ideella föreningar som håller på med spelkultur är välkomna till Sverok. Ansök om stödmedlemskap och bli en del av Sveriges största spelgemenskap!

Om ni har en majoritet ungdomar som medlemmar så är det ännu bättre att bli medlem i Sverok. Läs mer om hur ni ansluter er förening här.

Hur går det till?

Det är enkelt att bli stödmedlem i Sverok, fyll i och skicka in er ansökan idag! I ansökningsformuläret finns all info om vilken information vi behöver från din förening. Har du frågor är du alltid välkomna att höra av dig till oss på Sveroks förbundskansli, så hjälper vi till.

När ansökan skickats in kommer Sveroks förbundsstyrelsen kolla att allt ser bra ut och beslut om att ansluta er som stödförening.

Är formuläret svårt att läsa, öppna det på ny flik här.

Tre anledningar att bli stödmedlem i Sverok

  • Sverok är ett av Sveriges största ungdomsförbund. Vi samlar tusentals spelföreningar i hela landet. Som stödmedlem i Sverok har din förening möjlighet att delta i gemenskapen som spelkulturen erbjuder, utvecklas och hitta nya vänner för livet.
  • Alla föreningens medlemmar täcks av en olycksfallsförsäkring som gäller på föreningens och Sveroks aktiviteter. Ni får också en föreningsförsäkring som bland annat täcker stöld av och skador på föreningens utrustning.
  • Alla stödmedlemmar får också exklusiva rabatter på tågresor och boende på hotell genom förbundets samarbeten med SJ, Nordic Choice och Scandic Hotell.

Har du frågor? Kontakta våra föreningsexperter på info@sverok.se!

Frågor om att bli stödmedlem till Sverok

Vilka fördelar finns det med att vara en del av Sverok?

Som stödmedlem i Sverok blir din spelförening en del av ett stort nätverk av likasinnade föreningar inom spelkulturen. Ni kan dra nytta av erfarenhetsutbyte, samarbetsmöjligheter och gemensamma resurser. Dessutom får ni tillgång till Sveroks stöd och rådgivning inom områden som verksamhetsutveckling, projektledning och föreningsadministration.

Vad är skillnaden mellan att vara en fristående spelförening och att vara en del av Sverok?

En fristående spelförening fungerar självständigt utan något formellt samarbete med andra föreningar. Genom att vara en del av Sverok blir er förening en del av ett mycket större nätverk och får tillgång till gemensamma resurser, stöd och möjligheter till samarbete.

Vilka resurser och stöd kan Sverok erbjuda min spelförening?

Sverok erbjuder en mängd resurser och stöd för att hjälpa din förening att växa och utvecklas. Det inkluderar exempelvis ekonomisk vägledning, marknadsföringsmaterial, utbildningar och workshops, samt tillgång till våra digitala plattformar och verktyg för föreningsadministration.

Vilka krav ställer Sverok på min förening när vi blivit stödmedlemmar?

Som stödmedlem ska ni göra de normala delarna av att vara en förening, som att ha ett årsmöte och vara demokratiska. Konkret kommer förbundsstyrelsen att titta att ni:

  • verka för Sveroks vision och får inte motarbeta Sveroks mission, syfte eller demokratiska principer.
  • upprätthålla kapacitet att utesluta medlemmar och företrädare som visat att de inte respekterar Sveroks eller föreningens syfte.
  • anmäla åtminstone en kontaktuppgift till medlemmar, det gör att vi ex kan erbjuda försäkring.