Lajv

Älskar du att leva dig in i fantasivärldar, skapa scenarios och lajva tillsammans med dina vänner? Då bör din vängrupp starta er egna lajvförening!

Om din vängrupp redan lajvar idag, utan att ha en förening går ni miste om en rad av våra förmåner. Genom att skapa en förening kommer ni få möjligheten att ha ännu roligare  tillsammans. 

Läs mer om att starta förening

Du och din lajv-förening

Det är upp till er vilken typ av förening ni vill driva. Ni kan hålla i lajv tillsammans med vänskapsgruppen som ni redan brukar lajva med. Eller om ni vill hålla i större aktiviteter kan ni exempelvis arrangera workshops där ni utvecklar er kostymdesign, berättelseteknik och improvisation. Ni kan även gemensamt delta eller arrangera lajv tillsammans.

Fördelar

  • Köp lajvvapen, rustning eller annan rekvisita med föreningsbidraget ni får från Sverok
  • Delta i lajv med andra som brinner lika mycket för rollspel, scenarios och improvisation som du gör!
  • Vara kreativ och fantasifull med andra personer samtidigt du får utmana dig själv
  • Upplevelser, du får ta del av spänning, äventyr och utforska nya världar
  • Försäkringar, som medlem i Sverok får du tillgång till försäkringar om något olycksfall skulle inträffa under era lajv

En lajvförening i Göteborg använde föreningsbidraget till att köpa lajv-svärd till föreningen så att alla kunde delta under deras event.

Frågor om lajv

Hur hittar jag andra personer att lajva med?

Om du inte vill skapa din egen lajvförening så kan du istället bli medlem i en redan existerande förening. Sök efter lajvföreningar att gå med i nära dig här.

Vad räknas som ett lajv?

Det finns inga strikta regler kring vad som räknas som ett lajv. Det kan ta plats i en uppbyggd fantasiby med tusen deltagare eller i en trädgård med dina närmsta vänner. Lajvet har inte heller någon tidsbegränsning. Det kan pågå i några timmar, över en helg eller en hel vecka (ett lajv i Stockolm har hållit på i över 20 år). Det beror på lajvets förutsättningar och behov. Alla kan lajva.

Intresserad av andra former av levande spel?

Vår verksamhetsgren levande spel innehåller lajv, airsoft och paintball. En förening behöver inte hålla sig till en verksamhetsgren och kan blanda in element från de andra kategorierna och grenarna. Levande spel är en bred kategori så om du har ett spelintresse som du vill skapa en förening kring som inte täcks in av våra kategorier så är det fortfarande möjligt. Kanske är du mer intresserad av Jugger, Mugglar Quidditch eller Geocaching och vill skapa en relaterad förening. Skapa din förening här!