Starta spelförening

Hitta vänner för livet

Nördighet. Gemenskap. Demokrati. Tycker ni också att detta är viktigt? Vad bra! Tillsammans sprider vi, samlar och utvecklar spelkulturen. Hjälp oss vidare i arbetet genom att starta spelförening hos Sverok. Vi lovar att ni inte kommer ångra er!

 

❤️ Förmåner ❤️ 💰 Bidrag 💰 🎮 Nätverkande 🎮 💬 Demokrati 💬 ℹ️ Support ℹ️

 

I södra Sverige hjälpte en pappa sin dotter och hennes vänner att starta en Star Stable-förening. Nu har de gemensamma träffar där de spelar tillsammans. När det är dags för årsmöte så håller de mötet online, så att medlemmar utanför stan också kan vara med utan att behöva resa.

Onlineförening i Skåne

Efter att ha spelat Fortnite tillsammans under ett år valde Pontus, Misha och Ali att starta en LAN-förening tillsammans. De pratade med sina klasskamrater som ville vara med och nu har de en förening med 60 medlemmar som spelar varje fredag efter skolan. De använder sitt bidrag till extra musmattor till hela föreningen.

LAN-förening från Göteborg

Sam, som är lärare, lade märke till att många elever spelade Minecraft på skolan. Så Sam samlade alla spelare under en håltimme och hjälpte dem starta en spelförening. Pengarna från Sverok använder föreningen för att driva en egen server. De köpte också muggar med föreningen egen logga på.

Minecraftförening i Västernorrland

Zara och hennes två systrar startade en brädspelsförening. De köpte nya spel för pengarna de fick av Sverok och arrangerade en brädspelsdag för hela Zaras skola.

Brädspelsförening i Borlänge

Fyra kompisar i Stockholm startade förening så att de skulle ha råd att köpa färger när de målade Warhammer. Föreningen kunde sedan, med hjälp av träslöjdsläraren, bygga figurspelsterräng och starta en liga på skolan med fina priser.

Figurspelsförening i Stockholm

När Kim och Moa spelade paintball med sin förening sprang de in i varandra och deras utrustning skadades. De fick tillbaka pengar för den skadade utrustningen eftersom de skrivit en eventförsäkring genom Sverok.

Paintballförening i Mälardalen

Linnea, Elsa och Jon syr cosplay i slöjden och köpte in material som saknades i skolan med sin nystartade cosplayförening. De fick också pengar över så att de kunde åka på en cosplayfestival tillsammans.

Cosplayförening i Östersund

Förmåner

Som medlem i en sverokförening kan du ta del av massa bra förmåner! Bland annat erbjuder vi:

💜 Reserabatt med SJ
💜 Hotellrabatter
💜 Olika typer av försäkringar
💜 Tillgång till tjänsten VoteIT
💜 Spellovslådan
💜 Webbhotellsrabatt hos Orderland
💜 Ersättning från Studiefrämjandet

Bidrag

Om din förening består till mer än 60% av personer mellan 7 och 25 år så får ni tadel av Sverokbidraget. Det innebär att vi delar ut:

💜 2000 kr per förening första året, 2250 kr följande år
💜 50 kr per medlem för medlemmar i föreningar som registrerats med en godkänd onlineregistrering
💜 20 kr per medlem för övriga medlemmar
💜 250 kr för inskickat godkänt årsmötesprotokoll

Nätverkande

Genom att starta en förening hos Sverok får ni en chans att skapa nya nätverk av människor som delar samma intresse som ni. Det krav vi har är att ni är minst tre stycken spelkompisar till att börja med, sedan är det bara att hålla i ert första årsmöte, skicka in er ansökan och vänta på godkännande.

Demokrati

Att starta en förening ger dig och er chansen att påverka och förändra. Ni skapar en liten, intern demokrati där ni väljer styrelse: de personer som ska representera er förening, minst en ordförande, en kassör och en sekreterare. Världen blir till en mycket bättre plats för alla som bor här om fler personer tänker och agerar demokratiskt. För Sverok är det en självklarhet att alla föreningar genomsyras av detta, och att alla medlemmars röster blir hörda. Läs mer om olika demokratityper här:

Varför?

💜 Praktiska anledningar – Skapar en känsla av ägande/ansvar
💜 Ekonomiska anledningar – Krav från staten att föreningen är demokratisk för att undvika skatt och kunna ta del av bidrag
💜 Ideella anledningar – Inspirera andra till att bli demokrater
💜 Bättre beslut – Eftersom fler är mer och bestämmer
💜 Problemlösning – Demokratisk problemlösning är det mest rättvisa

Fråga oss

Har du kanske några frågor om hur man startar en förening?
Vi finns för att hjälpa dig. Fyll i formuläret här nedan: