Får du spel?

Som en central aktör inom spelkultur, förstår vi att spel mer än bara en hobby – det är en värld av gemenskap, utveckling och nätverkande. Vi vill att alla spelare ska få chansen att existera på spelplattformar och känna sig trygga. I vårt projekt ”Får du spel?” undersöker vi hur trygga dagens spelmiljöer är.

För att uppnå trygghet online vill vi öka kunskapen om hur våldsbejakande extremister och andra antidemokratiska aktörer kan påverka och rekrytera unga på online-spelplattformar. Vi vill även hitta sätt att förebygga radikalisering och destruktivt beteende på dessa spelplattformar, tillsammans med svenska myndigheter och övriga samhället.

Ung man sitter framför en datorskärm och har hörlurar på sig

Rapport

För att samla in data om hur våldsbejakande extremister och andra antidemokratiska aktörer påverkar och rekryterar unga online så har vi utfört både en enkät studie och djupgående intervjuer. Deltagarna är mellan 12-20 år gamla och delar med sig om sina egna erfarenheter och åsikter. Resultatet håller just nu på att sammanställas till en rapport som kommer att lanseras till hösten 2023. Håll koll på våra sociala kanaler, vi kommer att lägga ut där när rapporten blir tillgänglig för allmänheten.

”Får du spel?” under Almedalen 2023

Under Almedalsveckan i år kommer Sverok att vara delaktiga och lyfta olika aspekter från spelvärlden. Ett tema som kommer att vara centralt är just trygghet och ungdomars utsatthet online på spelplattformar. En av våra programpunkter är ”5 clicks away from a gaming video – political radicalization, resistance, and responsibility. Part 2” där resultat från kartläggnigen kommer att lyftas och diskuteras.

Ta del av programpunkten här

Kontakta oss

Är du nyfiken på projektet och vill veta mer? eller har du frågor om rapporten? Hör av dig till oss!

aya.winssi@sverok.se

”Får du spel?” drivs med stöd från