Får du spel?

Som en central aktör inom spelkultur, förstår vi att spel mer än bara en hobby – det är en värld av gemenskap, utveckling och nätverkande. Vi vill att alla spelare ska få chansen att existera på spelplattformar och känna sig trygga. I vårt projekt ”Får du spel?” undersöker vi hur trygga dagens spelmiljöer är.

För att uppnå trygghet online vill vi öka kunskapen om hur våldsbejakande extremister och andra antidemokratiska aktörer kan påverka och rekrytera unga på online-spelplattformar. Vi vill även hitta sätt att förebygga radikalisering och destruktivt beteende på dessa spelplattformar, tillsammans med svenska myndigheter och övriga samhället.

Rapport

För att samla in data om hur våldsbejakande extremister och andra antidemokratiska aktörer påverkar och rekryterar unga online så har vi utfört både en enkät studie och djupgående intervjuer. Deltagarna är mellan 12-20 år gamla och har delat med sig om sina egna erfarenheter och åsikter. Resultatet har sammanställts till en rapport som heter Extremister i gamingvärlden.

Läs rapporten här!

Är du nyfiken på projektet och vill veta mer? eller har du frågor om rapporten? Hör av dig till oss! aya.winssi@sverok.se

”Får du spel?” drivs med stöd från