Samspel

Våldsförebyggande arbete med hjälp av datorspel, rollspel och andra kreativa verktyg.

Metodmaterial

Vi utvecklar metodmaterial för barn under 15 år i skola och öppen verksamhet. Här får barnen följa med på ett äventyr i framtiden, i en värld inte helt olikt vår egen. Vägledda av den allsmäktiga AI:n MAIA får barnen genom bland annat film, brädspel och rollspel lära sig om att förebygga våld och skapa schyssta sammanhang.

Digitalt Spel

Tillsammans med den digitala studion dimh utvecklar vi det digitala äventyrsspelet På Gränsen. Här hamnar spelaren i händelsernas centrum och de får utforska olika situationer där samtycke står i fokus, ta svåra val och hantera konsekvenserna av sitt handlande.

Nätverk & Utbildning

För att stärka vuxna som möter barn under 15 år arrangerar vi nätverksträffar och om aktuella ämnen. Vi bjuder in experter på det aktuella ämnet och tillsammans diskuterar vi och lär oss av varandra. Här behandlar vi ämnen som sexism online, spelmekanik i undervisning och juridik online.

Aktuellt: Webbinarium

Följ med på en djupdykning med skräckexperten Gabrielle de Bourg om vad det är som lockar med våld i populärkultur. Vad säger forskningen om hur barn påverkas av att omges av våldsskildringar? Gör fantasivåldet barn avtrubbade inför faktiska våldssituationer? Och hur kan vuxna stötta och sätta gränser utan att falla offer för moralpanik?

Vill du vara med?

Vi söker löpande efter personer eller organisationer som vill vara involverade i projektet på något sätt! Jobbar du på en skola och vill att vi ska göra workshops hos er? Har du en spelförening där du möter barn? Vill du bli en av våra ideella ledare? Kanske ge oss feedback på vårt metodmaterial under projektets gång? Eller bara vara med i något av våra nätverk? Tveka inte att höra av dig!

Vi på Samspel

Kontakta oss

I SAMARBETE MED

I SAMARBETE MED

MED STÖD FRÅN