Samspel

I projektet Samspel utvecklar vi workshops där man tillsammans med barn använder spel för att förebygga våld och skapa schyssta sammanhang. Projektet riktar sig till barn under 15 år och vuxna som möter dem i skola, fritidsverksamhet eller föreningsliv. Samspel är ett samarbete mellan Sverok och MÄN och drivs med stöd från Allmänna Arvsfonden.

ENGAGERA DIG I SAMSPEL

Nätverksträff om spel och våldsprevention

Hur kan spel vara ett verktyg för att främja barns normkritiska förmågor? Den 7 september kl 18-19.30 bjuder projektet Samspel in till en digital nätverksträff i syfte att utbyta erfarenheter med varandra. Nätverksträffen riktar sig till de som jobbar med barn i skola men även i ideell verksamhet. Nätverksträffen kommer bestå av en kort föreläsning på temat och diskussioner i smågrupper.

Länk till information och anmälan

 

 

Vill du vara med och hålla digitala spelträffar för barn?

Under hösten startar vi upp en digital mötesplats där barn mellan 10-15 år kan spela tillsammans med trygga ungdomar och vuxna. Nu söker vi dig som vill vara ideell ledare på mötesplatsen! Läs mer och ansök här senast den 5/9.

Länk till information och anmälan

 

Vår vision

"Tillsammans med barn använder vi spel och lek för att skapa sammanhang där alla kan påverka och känna sig trygga."

Vad ska vi ta fram i projektet?

Metoder

Huvudmålet i projektet är att ta fram två metoder för att jobba med våldsprevention med barn under 15. En för skola och fritidsverksamhet i mellanstadieåldern och en metod ska riktad till ideella som möter barn under 15 år. Metoderna ska använda spel som ett sätt att diskutera normer och våld med barnen. Vi vill tillsammans med dem utforska hur vi kan skapa sammanhang där alla kan känna sig trygga - både i och utanför spelvärlden.

Plattform

Den sista pusselbiten i projektet är att vi kommer utveckla en mötesplats inom Sverok där barn under 15 kan spela med varandra. Vi kommer anordna regelbundna spelträffar tillsammans med ideella ledare, där barnen kan fortsätta ses och spela på schyssta villkor i en trygg miljö.

Nätverk

För att stärka vuxna som möter barn under 15 i hur de kan använda spel i undervisning eller fritidsverksamhet kommer vi också att organisera två nätverk: ett för professionella och ett för ideella. Tillsammans diskuterar vi aktuella frågor och lär oss av varandra. Ämnen kan vara hur man använder spel i pedagogiskt arbete, hur man praktiskt kan skapa jämlika spelmiljöer eller hur man bäst stöttar barnen i sitt spelintresse.

Vill du vara med?

Vi söker löpande efter personer eller organisationer som vill vara involverade i projektet på något sätt! Jobbar du på en skola och vill att vi ska göra workshops hos er? Har du en spelförening där du möter barn? Vill du bli en av våra ideella ledare? Kanske ge oss feedback på vårt metodmaterial under projektets gång? Eller bara vara med i något av våra nätverk? Tveka inte att höra av dig!

KONTAKTA OSS!

sam.bafvenberg@sverok.se

Vi på Samspel

I SAMARBETE MED

MED STÖD FRÅN