TV- och datorspel

TV- och datorspel

TV- och datorspel är en form av digitala spel som engagerar människor i alla åldrar. Spelen omfattar allt ifrån action-, sport- och äventyrsspel till musik- och motionsspel. De flesta har någon gång provat på Super Mario, Guitar Hero, Halo eller Fortnite.

Olika spelkonsoler från Nintendo, Playstation och Microsoft Xbox är vanliga. Många vill spela de allra senaste spelen, medan andra tycker att gamla klassiska spel ger mer nöje. Bland våra TV-spelsföreningar välkomnar vi även arkadspel, flipperspel och mobilspel.

Några vanliga sätt att spela är att spela ensam, att spela flera personer tillsammans, samtidigt eller i turordning, att spela mot andra över nätet eller att koppla ihop flera bärbara konsoler med varandra. Man kan spela med vännerna hemma eller i föreningslokalen, eller välja att delta i de tävlingar och turneringar som anordnas inom många spel.

För de som spelar för att vinna så har Sverok också många spelare inom e-sport. Det tävlingsinriktade spelandet har växt mycket under senaste år, men det betyder inte hobbyspelandet fortfarande står starkt.

 

 

 

Vill du hitta kompisar som delar ditt intresse att spela TV- och datorspel med? Det finns flera föreningar inom Sverok som ägnar sig åt denna verksamhetsgren. Hitta en förening nära dig!

Hittar du ingen förening som passar? Starta din egen!

TV-spelens historia

Den allra första spelkonsolen släpptes 1972 och den hette Magnavox Odyssey. Magnavox Odyssey såldes i 350 000 exemplar innan den slutade produceras 1975, därefter tog Atari över stafettpinnen. Olyckligtvis skedde tv-spelskraschen i USA 1983 då Atari tillsammans med flera andra tv-spelsföretag gick i konkurs. På andra sidan jordklotet däremot började Nintendo göra stora framgångar med deras nya generation av spelkonsoler. Därefter tog de fart på spelmarknaden med fler bolag såsom Sony och Xbox började släppa konsoler och spel. Några gamla godingar som vi gillar är bland annat Super Mario Bros och Sonic The Hedgehog.