Fantastik

Fantastik

Boken Kristallhjärta framtagen i under Fantastikens Månad

Fantastik är ett samlingsnamn som främst omfattar litterär och filmisk fiktion. Det förekommer också mycket i teater, opera, data- och TV-spel, rollspel och liknande.

Fantasy och science fiction samt historisk fiktion är tre stora genrer inom fantastiken, men det finns även många subgrupper. Det kan till exempel vara superhjältar, alternativa verkligheter, zombieattacker eller post-apokalyptiska berättelser.

Sagan om Ringen, Star Wars, Harry Potter, Doctor Who och Hunger Games är några tydliga exempel på fantastik som blivit omåttligt populära och engagerar många, både yngre och äldre. Men exempel på föreningar som engagerar sig kring fantastik är Trekkies (Star Trek), Sagan om Ringen-sällskap, Harry Potter-klubbar och Science Fiction-kongresser.

De som är engagerade i fantastik ägnar mycket tid till att studera den genre de är intresserade av. Vanligt är att man träffas och diskuterar sitt ämne, ordnar filmkvällar eller bokcirklar tillsammans. Vissa anordnar träffar där deltagarna klär ut sig till karaktärer ur verket och tar namn från verket. Det viktigaste inom fantastiken är engagemanget i ett gemensamt intresse, att man ser till att man har så kul som möjligt och försöker att sprida det till fler intresserade personer.

Tycker du om att kolla på eller läsa fantastik och vill hitta kompisar att dela ditt intresse med? Det finns flera föreningar inom Sverok som ägnar sig åt denna verksamhetsgren. Hitta en förening nära dig!

Hittar du ingen förening som passar? Starta din egen!