LAN

LAN

 

 

Ett LAN är när ett antal datoranvändare träffas för att koppla samman sina datorer i ett lokalt nätverk och spela spel tillsammans. Storleken på ett LAN kan variera från två till flera tusen deltagare. Ofta arrangerar man tävlingar och andra evenemang under ett LAN.

Både gamla och nya spel i alla genrer förekommer, ofta varvas gemensamma aktiviteter med spelandet. Till exempel konserter, filmvisningar eller tävlingar som egentligen inte har något med datorer att göra.

 

Vill du hitta kompisar som delar ditt intresse att med? Det finns flera föreningar inom Sverok som ägnar sig åt denna verksamhetsgren. Hitta en förening nära dig!

Hittar du ingen förening som passar? Starta din egen!

LAN:ets historia

1980 började det komma datorer och konsoler som tillät spelare att koppla ihop sig och spela tillsammans. Dessvärre var kopplingen inte helt stadig och var man ca 4 spelare blev spelet segt och svårt att spela. Det var under denna period som “deathmatch”, även kallad Player VS All, ändå blev populärt. Det var då LAN-partys föddes och populariteten växte när fler spel som passade för den sortens spelande släpptes. När internet kunde hantera multiplayer togs spelandet till en helt ny nivå eftersom det tillät spelare att spela och interagera från sina egna datorer vilket ökade den sociala aspekten. Fler kunde helt enkelt vara med och spela samtidigt. Det tog däremot lång tid innan internet var tillräckligt kraftfullt för att tåla de LAN vi är vana att se idag.