23-11-13

Och vinnarna är…

Under lördagen hölls Spelkulturgalan 2023, vårt tillfälle att stöda svensk spelkultur och fira Sveroks 35-årsdag. Under fem fullspäckade timmar samlade spelkulturen in 32 321 kronor! Samtidigt delades fem fina priser ut till några av spelkulturens starkast lysande stjärnor! Och vinnarna är…

Årets hjälte

Sixten Lovén Turdén från GORP

Se när priset mottas live!

Sixten har under året kämpat för jämställdhet och mot orättvisor inom spelvärlden. Han har rest från förening till förening för att lyfta, lära och inspirera till en mer inkluderande spelkultur. För hans outtröttliga engagemang och ideella arbete är Sverok stolta över att tilldela honom priset Årets Hjälte.

Årets förening

Jönköpings Esport Förening

Se när priset mottas live!

Jönköpings E-sport Förening har skapat en trygg och inspirerande plats där varje medlem kan känna sig som en viktig del av verksamheten. Genom stort ideellt engagemang och en genuin omsorg om varandras välbefinnande har de visat att e-sport handlar om mer än bara tävling – det handlar om gemenskap. För deras bidrag till spelkulturen kan Sverok stolt tilldela dem priset Årets Förening.

Årets eldsjäl

Louiza Zakrisson från Zorn gaming

Se när priset mottas live!

”Som ordförande i Zorn Gaming har Louiza Zakrisson genom sin outtröttliga entusiasm utvecklat föreningen till en central del av Moras kulturella landskap. Med inkludering i fokus har Louiza skapat en plats där ungdomar inte bara välkomnas utan blomstrar. Sverok kan med stolthet tilldela priset för”

Årets innovatörer

Bloodmoon Studios

Se när priset mottas live!

Med kreativitet som ledstjärna har de unga spelutvecklarna i Bloodmoon Studios visat att ålder inte är ett hinder för att göra avtryck i svensk spelkultur. I utvecklingen av sitt spel Lunaria har de hittat nya sätt att finansiera sin hobbyverksamhet, och skapat en ny bild av ungas engagemang i spelkulturen. Sverok prisar Bloodmoon Studios för sin förmåga att skapa magi på nya sätt och tilldelar dem priset för Årets Innovatörer.

Årets arrangemang

Blodsband reloaded av Krokodilhammarkompaniet

Se när priset mottas live!

I Krokodilhammarkompaniets arrangemang Blodsband Reloaded har de med passion och engagemang skapat något som kommer att stanna länge i deltagarnas minnen. Deras kraftansträngning har inte bara berikat den svenska lajvkulturen utan även inspirerat deltagare från hela världen att tillsammans väva ihop berättelser som berör. För deras engagemang i spelkulturens tjänst är det med stor glädje Sverok tilldelar dem priset Årets Arrangemang.