Fantastikens Månad

Fantastikens Månad

November är Fantastikens månad! Tillsammans med bibliotek runt om i landet arrangeras massor av spännande aktiviteter med teman som fantasy, science fiction och superhjältar. Gör din egen trollformel, packa en ryggsäck för att överleva en zombie-attack, skriv ditt eget rymdäventyr eller prova på spel med våra föreningar. Kanske vill du gå med i en Harry Potter-klubb, ett Star Wars-sällskap eller starta en alldeles ny förening?

Fantastikens månad är en läs- och skrivfrämjande satsning för barn och unga som genomförs i samarbete med Studiefrämjandet, regioner och kommuner. Läs mer om fantastikens genrer här.

Är ni ett bibliotek, en förening eller en organisation som vill vara med? Mejla till fantastik@sverok.se eller anmäl er via det här formuläret!

Novelltävling

Den 1 november öppnar vår novelltävling där du som är mellan 6–19 år tävlar med en novell som du skrivit själv eller tillsammans med en kompis. De noveller som går vidare trycks till en bok, och vinnaren i tävlingen får sin novell som titel på boken. Tävlingen stänger den 30 november. Mer information om regler hittar du här

 

Vill du dela med dig av bilder, texter eller annat kul under månaden? Tagga med #fantastikensmånad