Fantastikens Månad

Fantastikens Månad

Tillsammans med bibliotek runt om i landet arrangeras massor av spännande aktiviteter med teman som fantasy, science fiction och superhjältar. Gör din egen trollformel, packa en ryggsäck för att överleva en zombie-attack, skriv ditt eget rymdäventyr eller prova på spel med våra föreningar. Kanske vill du gå med i en Harry Potter-klubb, ett Star Wars-sällskap eller starta en alldeles ny förening?

Fantastikens månad är en läs- och skrivfrämjande satsning för barn och unga som genomförs i samarbete med Studiefrämjandet, regioner och kommuner. Läs mer om fantastikens genrer här.

Är ni ett bibliotek, en förening eller en organisation som vill vara med? Mejla till fantastik@sverok.se eller anmäl er via det här formuläret!

Fantasynovelltävling för väst

Skicka in din novell till vår novelltävling på temat ”En ljus framtid”. Utvalda noveller publiceras. Du har även chans att vinna böcker och presentkort.

Tema: “En ljus framtid”
Startdatum & slutdatum: 1-30 november 2019

November månad är fantastikens månad och Sverok Väst och Studiefrämjandet i Halland vill inspirera dig till att släppa loss din kreativitet.
Att skriva är underbart och förlösande och det hoppas vi att du redan vet om eller är sugen på att testa! Tävlingen är för alla åldrar men är uppdelad i två grupper, en för yngre och en för vuxna.

Kategori ung: 0-25 år. Kategori vuxen: 25 år och uppåt.
Längd på novell: Max 3 000 tecken (inklusive mellanslag)
Novellen kan skrivas av dig själv eller tillsammans med en kompis, förälder eller någon annan.

Du som deltar ska bo eller vistas i Halland.
Priser: Presentkort från Akademibokhandeln & Drakar & Mazariner. Bok av författaren Jerker Hultén från Halmstad.
Vinnarnovellen i den yngre kategorin publiceras i ungdomstidningen Kult:Ung. Utvalda noveller sätts ihop i en tryckt antologi.
Skicka: Din novell, namn, ålder, mailadress och telefonnummer senast 30/11 till halmstad@studieframjandet.se.

 

Vill du dela med dig av bilder, texter eller annat kul under månaden? Tagga med #fantastikensmånad