23-05-31

Vårt digitala äventyrsspel På Gränsen är redo för lansering

Under de senaste två åren har spelet ”På gränsen” som är en del av projektet Samspel varit under utveckling. Det digitala spelet som ska lära barn i mellanstadieåldern mer om samtycke är nu äntligen färdigt!

Spelet kommer att lanseras under den kommande hösten, håll utkik på våra sociala kanaler för fler uppdateringar!

På Gränsen

Spelet simulerar en skoldag där spelarna möter olika situationer kopplade till samtycke och måste göra val på vägen. Medan barnen spelar får de diskutera med varandra om vad de själva upplever som rätt eller fel. Tanken bakom är att spelet ska hjälpa till att utveckla barns förståelse för hur man kommunicerar och respekterar varandras behov.

Materialet har tagits fram i ett samarbetsprojekt mellan Sverok och MÄN under projektet Samspel. Projekt finansierats av Allmänna arvsfonden och har utvecklats av spelstudion och apputvecklaren Dimh. Under våren har spelt testats med barn i skolor och öppna verksamheter.

Samspel

Projektet utvecklar metodmaterial och spel som används för att lära barn förebygga våld och skapa inkluderande sammanhang. Samspel har olika metodmaterial för skola och för fritidsverksamheter. Läs mer om Samspel här.

Vill du ta del av alla Samspels senaste nyheter, inkluderande när På Gränsen blir tillgänglig?

Gå med i Samspels maillista här!