Våra projekt

Våra projekt

Sverok har en hel del olika projekt som vi arbetar med. Här har vi samlat information kring dessa!

 

Fantastikens månad 🔮       LEIA 🌌        Proud and Nerdy 🌈       Framtidens E-sport 🎮      Sverok TV 💻

Fantastikens månad

I april varje år anordnar Sverok fantastikens månad. Det är tillsammans med bibliotek runt om i hela Sverige som vi arrangerar aktiviteter där teman som fantasy, science-fiction och myter och mysterier står i fokus.

Vill du veta mer om fantastikens månad? Klicka på knappen här nedan!

Bilden föreställer en ung flicka som öppnar en bok. Gyllene ljus strålar ut ur boken. Bilden används för att illustrera hobbyn Fantastik.

Leia

Leia är Sveroks mentorskapsprogram med årliga nätverksträffar för att tjejer inom spelhobbyn ska kunna utvecklas. Läs mer om mentorskapsprogrammet genom att trycka på knappen här nedan!

Proud and Nerdy

Proud and Nerdy är Sveroks egna Pride-initiativ där vi vill skapa en samlad gemenskap för HBTQ+-personer inom spelhobbyn.

För att läsa mer om hur man som förening eller medlem kan anordna aktivitet under Pride tillsammans med Sverok, klicka på knappen nedan!

Framtidens E-sport

Framtidens E-sport är ett projekt som främst riktar sig till tjejer inom e-sport, och är indelat i två grupper: läger och utbildningskonferenser. Projektet syftar till att ungdomar ska känna sig tryggare i e-sporten, men också öka förståelsen bland föräldrar vad e-sport egentligen handlar om.

Läs mer om projektet här:

Sverok TV

Sverok TV är ett projekt vars syfte är att skapa en mer välkomnande och inkluderande attityd online och i spel, och detta görs via sociala plattformar som YouTube och Sverok TV:s twitchkanal. Vill du veta mer om projektet? Läs här: