Våra projekt

Våra projekt

Sverok har en hel del olika projekt som vi arbetar med. Här har vi samlat information kring dessa!

Leia

Leia är Sveroks nätverk för tjejer inom spelkulturen. Målet är att skapa en spelkultur fri från sexism och andra begränsande normer. Nätverket Leia anordnar bland annat årliga nätverksträffar, driver separatistiska kanaler på Sveroks Discordserver och anordnar digitala spelhäng.

Samspel

I projektet Samspel ska vi utveckla workshops där man tillsammans med barn använder spel för att förebygga våld och skapa schyssta sammanhang. Projektet riktar sig till barn under 15 år och vuxna som möter dem i skola, fritidsverksamhet eller föreningsliv. Samspel är ett samarbete mellan Sverok och MÄM och drivs med stöd från Allmänna Arvsfonden.

Proud and Nerdy

Proud and Nerdy är Sveroks egna Pride-initiativ där vi vill skapa en samlad gemenskap för HBTQ+-personer inom spelkulturen.

För att läsa mer om hur man som förening eller medlem kan anordna aktivitet under Pride tillsammans med Sverok, klicka på knappen nedan!

KILLAR.SE + SVEROK

Genom spelkulturen vill vi på Sverok tillsammans med organisationen MÄN skapa fler möjligheter för killar att reflektera kring sådant som kan vara svårt att prata om, som relationer, ensamhet, sex, samtycke och porr. Det gör vi genom att finnas på spelvärldens plattformar med samtalskvällar, material och event. Projektet riktar sig till killar mellan 13-25 år och genomförs tillsammans med stödchatten Killar.se.