SVEROKS GUIDE TILL DET ULTIMATA NÖRDHÄNGET

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

Spellovet är här och våra föreningar är i full gång med att anordna olika event och aktiviteter runt om i landet. Men vad är egentligen receptet för ett riktigt lyckat nördhäng? Vi har sammanställt våra bästa tips i den här guiden.

1. PLANERING

Spontanitet i all ära, men ett lyckat event kan kräva lite planering. Ett tips är att besvara frågorna ”vad, när och hur?” när ni planerar.

Till exempel: Vad: En kortspelträff. När: Den 31 oktober. Hur: Upp till 10 personer spelar Magic the Gathering i föreningens lokal, vi bjuder på snacks.

 

2. TILLGÄNGLIGHET

Försök att ta hänsyn till olika behov när ni planerar eventet, för att se till att alla som vill kan delta. Till exempel kan ni fundera på om alla kan röra sig i lokalen och om det finns några allergier ni bör ta med i beräkningen. Huvudsaken är att alla har möjlighet att delta i eventet utifrån sina förutsättningar. Läs mer i Sveroks guide för tillgängliga möten.

 

3. INKLUDERING

Ett bra nördhäng är inkluderande – alla ska känna sig sedda och välkomnade. Ett exempel på en inkluderande aktivitet är att hålla en pronomenrunda i början av eventet. Det kan också vara bra att utse någon som tar lite extra ansvar för att alla har det bra och roligt. 

4. LÅG TRÖSKEL

Ett bra nördhäng har en låg tröskel! Det ska vara lätt att komma in i gruppen och sätta sig in i sammanhanget. Om någon inte förstår eller är ny, lär dem. Dela med er av tips och tricks och exkludera inte någon för att den inte kan spelet. Stötta och ta hjälp av varandra!

 

5. GLÖM INTE MYSET

Vikten av mys och bekvämlighet ska inte underskattas när det gäller ett lyckat nördhäng! Ska ni till exempel spela brädspel i 8 timmar kan det vara bra att förbereda bekväma sittplatser och kanske några extra kuddar. Och varför inte tända lite ljus för att skapa rätt stämning?

 

6. FOKUSERA PÅ ATT HA ROLIGT

Ett nördhäng är ett tillfälle där ni samlas i er gemensamma glädje för spelkulturen. Så glöm inte bort att njuta och ha roligt tillsammans. Fastna inte i tankar om att det måste bli perfekt – utan fokusera på att ha kul!

 

7. SPRID NÖRDGLÄDJEN

Dela med er av ert arrangemang i sociala medier med hashtaggarna #Sverok eller #Spellovet. Vi kan hjälpa till med att sprida ert material i våra kanaler.