SPELKULTURENS STÖRSTA ELDSJÄLAR PRISADES

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

Spelkulturens största eldsjälar prisades

Under söndagen den 4 december firade vi på Sverok 34 år med den årliga Sverokgalan, där våra medlemmar och föreningar prisades för sina insatser för spelkulturen.

4 December hölls den årliga Sverokgalan, där priser tilldelas de som gjort någonting exceptionellt för spelkulturen. Sverokare från hela landet kunde digitalt delta i festligheterna med oss och ta del av de flertal vinnare som blev utnämnda under söndagskvällen i kategorierna Årets hjälte, innovatörer, eldsjäl, förening och Sverok-arrangemang. 

Pristagarna 2022 är:

  • Årets förening – Sala Analoga Spelförening, Sala.
  • Årets eldsjäl – Maria Von Sydow från Malmö Brädspelsförening, Malmö.
  • Årets hjälte – Melissa Nordström från föreningen The Agency, Sundsvall
  • Årets innovatör – Alexandra Brink-Sehlberg från föreningen Play Together, Vallentuna
  • Årets Sverok-arrangemang – Västlägret av föreningen Västspel, Göteborg

– Det är alltid lika roligt att få hylla alla dessa människor och föreningar som kämpar för spelkulturens röst i samhället och vi på Sverok är väldigt glada för deras insatser, säger Max Horttanainen förbundsordförande i Sverok 

Varje år delar vi på Sverok ut priser till personer och föreningar som på olika sätt bidragit till svensk spelkultur. I fjol vann föreningen Play Together priset för Årets förening, som under 2021 arbetade för att bryta stigmat kring psykisk ohälsa och anordnade en välgörenhetsinsamling till Suicide Zero.

 

Motiveringar:

  • Melissa Nordström vinnare Årets hjälte: “Melissa kämpar för sin förening i Agency och välkomnar alla till den förening och får alla i sin omgivning att känna sig värdefulla. Hon ser och hör alla. Och sprider verkligen glädje, hon är drivande i frågan kring psykisk ohälsa och jobbar mycket kring att medlemmarna i föreningen ska må bra”
  • Alexandra Brink-Sehlberg vinnare Årets innovatör: “Alexandra fick ansvaret att ta ansvaret för att driva och ta hand om våra moderatorer i discord och har axlat uppgiften med bravur. Hennes arbete med vårt nya projekt ’Prata!’ Som innebär att vi har föreläsningar om olika ämnen som sedan följs upp med diskussion kring ämnet har fått oss att gå tillbaka till våra rötter där vårt fokus ska ligga på psykisk ohälsa i gamingvärlden.”
  • Maria Von Sydow vinnare Årets Eldsjäl: “Genom en pandemi, väcka liv i en förening som var på väg mot upplösning, driva en enastående livräddning med energi och passion. Hon kämpade hårt med att få igång spelandet och marknadsföra vår förening och lyckades mer än dubblera medlemsantalet. Hitta en ny målgrupp med fler träffar och event för att synas utåt. Könsneutralitet och HBTQ bjuds in i värmen med brädspel och gemenskap i fokus.”

  • Sala Analoga Spelförening vinnare Årets förening: “En förening där alla är välkomna, stora som små, oberoende av etnicitet, religion, politisk åskådning, sexualitet, könsidentitet och funktionsvariation. En förening med stort engagemang för särskilt de yngre medlemmarna och där många vuxna hjälper till att skapa sammanhang och arrangemang som skapar gemenskap och utvecklar spelintresset.”

  • Västspel från Göteborg vinnare Årets sverok-arrangemang: “Västspel arrangerar fantastiska sommarläger för barn och ungdomar och introducerade i sommar runt 50 barn på ett otroligt stimulerande och fantasifullt sätt. Detta är sanna hjältar.”

Tankar om inlägget “SPELKULTURENS STÖRSTA ELDSJÄLAR PRISADES

Kommentarer är stängda.