Spelande bibliotek

Vi på Sverok älskar spel och tror att de kan göra ditt bibliotek ännu roligare och mer välkomnande för barn och unga. Med vår ”Biblioteksspellåda” får du allt du behöver för att göra biblioteket till en spännande mötesplats.

Ung flicka tittar upp bakom ett bord täckt av brädspel

Mer än bara kul

Spel är en stor del av många barns och ungas liv. Och visste du att spel inte bara är roliga utan också kan hjälpa till att utveckla empati och göra det lättare att lära sig språk? Våra spellådor är därför både roliga och lärorika.

Vad får du i en Spellåda?

I varje spellåda finns över 20 olika spel, från brädspel som får dig att tänka till rollspel som får igång fantasin. Vi skickar också med material om hur du kan starta spelklubbar på ditt bibliotek.

Inga krångliga upphandlingar

Vi vill göra det enkelt för dig! Du behöver inte oroa dig för krångliga upphandlingar. Vi tar hand om finansieringen och kan skicka lådorna direkt till en plats som passar dig. Du betalar när det passar inom din budget.

Så här såg det ut när Länsbiblioteken i Dalarna fick sina Spellådor!

Så här såg det ut när Länsbiblioteken i Dalarna fick sina Spellådor!

Samarbetet med Länsbiblioteken Dalarna

När biblioteken i Dalarna sökte efter innovativa sätt att utvidga och främja spelkulturen bland sitt utbud, framstod ett samarbete med Spelkulturförbundet Sverok som en naturlig lösning. Genom detta partnerskap har biblioteken förvärvat ”spellådor”, en mångfacetterad samling av allt från bordsspel till rollspel, som har mottagits med entusiasm av besökarna.

Detta samarbete representerar mer än bara en utökning av tillgängliga aktiviteter; det symboliserar en utvecklingsfas för biblioteken i Dalarna, där de inte endast fungerar som informationsresurser utan även som platser för gemenskap, samarbete och tävling inom spelkulturen.

Med Sveroks expertis har biblioteken nu möjlighet att säkerställa ett relevant och engagerande spelutbud som är tillgängligt och inkluderande för alla, oavsett ålder, kön eller bakgrund. Det övergripande målet och den gemensamma övertygelsen i detta samarbete är att en inkluderande spelkultur kan agera som katalysator för att bygga en starkare och mer sammansvetsad gemenskap inom samhället.

Således markerar partnerskapet med Sverok inte endast en positiv utveckling för biblioteken i Dalarna, utan även ett lovande steg framåt för den bredare spelkulturen.