Killar.se + Sverok

Tillsammans med Killar.se och MÄN försöker vi hitta fler former och forum där unga killar mellan 13 och 25 år kan prata om svåra och känsliga ämnen.

Vi gör detta genom att vara tillgängliga på spelvärldens plattformar med samtalskvällar och event. Vi utbildar också unga killar till jämställdhetsambassadörer och utvecklar metodmaterial och spel med jämlikhet i fokus.

Att skapa samtal med unga killar

Vi vill skapa fler möjligheter för killar att reflektera kring sådant som kan vara svårt att prata om. Detta kan till exempel vara ämnen som vänskap, kärlek, ensamhet, sex och normer. Målet är att killar ska få möjlighet att fundera över sitt eget och andras beteende i olika situationer. Fokuset ligger även på samtycke och kommunikation. Projektets långsiktiga mål är att minska utsattheten för tjejer och andra individer i spelvärlden. Gemensamt kan vi göra våra föreningar ännu mer inkluderande och ha ännu mer roligt tillsammans!

Få besök av våra jämställdhetsambassadörer

Är din förening intresserad av att delta i en workshop där ni får diskutera viktiga frågor som normer, sexism och bemötande? Ibland finns det samtalsämnen som det inte finns ett naturligt forum för. Vår workshop är en chans för killar att ha dessa konversationer tillsammans med andra killar. Våra engagerade jämställdhetsambassadörer besöker föreningar både fysiskt och digitalt. Och hjälper föreningar att lyfta viktiga frågor och skapa ett tryggare klimat.

Anmäl er här för att få besök av våra ambassadörer!

En bild för att symbolisera datorspel och samarbete

”Efter att vi hade en ambassadör på besök hos vår förening så har flera medlemmar sagt att de har blivit en bättre mer accepterande atmosfär.”

Spelutveckling

Tillsammans med eleverna på Futuregames och organisationen MÄN utvecklar vi ett digitalt storydrivet spel. Det kommer att vara ett point and click-äventyr där spelaren får ta del av tre olika karaktärers liv och bakgrunder. Under spelets gång får vi utforska hur olika förutsättningar och perspektiv påverkar individerna och deras val. Spelet kommer att lanseras till hösten 2023.

Metodmaterial

Vi utvecklar material och metoder till vår egen gratis utbildningsplattform Skilltree, samt Twitch och Youtube. Våra föreningar kan använda resurserna för att utbilda sig och sedan själva skapa forum för samtal. Dessutom tar vi fram material för föräldrar och vuxna som träffar unga killar i sitt arbete och vill stötta dem i samtal om relationer, sex och porr.

Kontakta oss

Är du nyfiken på projektet och vill veta mer? Är du kanske sugen på att bli eller ta emot en jämställdhetsambassadör , eller har du frågor om metodmaterialen? Hör av dig till oss!

viktor.lindberg@sverok.se

Våra samarbetspartners

Om MÄN

MÄN är en ideell förening som arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. De är en levande medlemsorganisation som uppmuntrar till aktivism och ger utrymme för den som vill förändra och förändras. MÄN utgår från en feministisk syn på världen och tanken att det behöver ske en förändring bland destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet i samhället. De vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorgen. Deras vision är en jämställd värld utan våld.

Läs mer om MÄN

Om Killar.se

Killar.se är en anonym, digital stödchatt som drivs av organisationen MÄN och riktar sig till alla som definierar sig som killar. Till chatten kan den som vill vända sig med vilka tankar, funderingar eller frågor som helst, inget är för stort eller för litet. Killar.se grundades 2009 eftersom de stödverksamheter som fanns för unga hade svårt att nå dem som definierar sig som killar.

Killar.se stärker killar och unga män att söka stöd för att prata om känslor, utmana destruktiva killnormer och att göra jämställda handlingar. Chatten fyller också en viktig funktion i att fånga upp killar med psykisk ohälsa, de som berättar om en sexualiserad utsatthet och de som utsätter andra.

Killar.se har öppet söndag, måndag, tisdag, onsdag och torsdag kl 19-21.

Läs mer om Killar.se

Om Futuregames

Futuregames är en skola som specialiserar sig på att utbilda spelutvecklare inom spelgrafik, speldesign samt spelprogrammering. Skolan bedriver utbildningarna på både yrkeshögskolenivå, folkhögskolenivå samt enskilda kurser.

Läs mer om Futuregames