Skilltree

Skilltree är en digital utbildningsplattform framtagen av Sverok, där vi samlar utbildningar och kunskap som du kan använda i din förening. Dessutom ställs er kunskap på prov och du får en badge och ett diplom för allt du har klarat.

Kurserna är uppdelade i olika lektioner och varje lektion tar bara några minuter att gå. De fungerar både på dator och mobil, så du kan använda Skilltree var du än är.

För att komma igång skaffar du enkelt ett konto på skilltree.se – det är helt gratis!

Du som ideell kan också vara med och skapa material på Skilltree. V i har redan nu flera redaktioner inom olika ämnen t ex. rollspel och Magic: The Gathering. Vill du bli en del av en redaktion, kontakta oss på vår mail eller skriv i vår discordkanal #skilltree på discord.sverok.se

Har du frågor eller vill veta mer om Skilltree? Då kan du höra av dig till skilltree@sverok.se.

Våra utbildningar

Orientering i Rollspelhobbyn

En ideellt skapad utbildning som fungerar som en introduktion till rollspelhobbyn. Där får du lära dig om vad rollspel är, hur det går till, lite olika typer av rollspel som finns och sist hur du kommer igång att spela rollspel!

Utbildningen är skapad inom Sveroks AG Utbildning av Ebba Stuart, Kalle Larsen och Samuel Kazimir Lowejko.

Riksmötet 2021

En utbildning i tre delar om Sveroks Riksmöte, som först handlar om vad Riksmötet är och hur det påverkar Sverok, sedan hur du som ombud kan påverka på Riksmötet och sist bra praktisk information att ha inför Riksmötet.

Moderera på Twitch

En videobaserad utbildning om hur du modererar på streamingplattformen Twitch med tips och tricks för att skapa bra stämning under en stream.

SverokTV-Certifiering

Certifieringen består av en samling av andra utbildningar om vad Sverok är, hur du kommer igång att streama, hur moderering på Twitch fungerar samt en frivillig utbildning om coaching och ledarskap i E-sportmiljö. Utbildningarna är ett grundkrav för dig som vill streama på Sveroks kanaler.

Distrikt: Fördjupning

En fördjupningsutbildning riktad till dig som sitter i en distriktsstyrelse. Här går vi bland annat igenom vad ni ska tänka på när ni håller distriktsårsmöten, hur ni kan arbeta med ekonomiska bidrag till föreningar och hur ni kan påverka er kommun eller region.

Coaching och ledarskap

Lär dig bli en bra ungdomsledare och coach inom E-sport och gaming, med flera olika lektioner med fokus på att utveckla ditt ledarskap. Utbildningen är framtagen av Female Legends, Sveriges Blåbandsungdom och Göteborg E-sport.

Överlämning

Hur ni gör en bra överlämning från en styrelse till en annan, bland annat vad för information och uppgifter ni bör gå igenom.

Sverokåret

Vad händer egentligen under ett år i Sverok? Det går vi igenom här, från årsmötet i årets start till Sverok-dagen i december.

Streaming 101

All info du behöver för att komma igång som en streamer, med genomgång av allt från att hitta en röst som streamer till hur all teknik fungerar.

Spelhobbyn – En djupdykning

Lär dig mer om Sverok och spelhobbyns historia och varför vi jobbar med det vi gör.

Spelleda på Roll20

Kom igång att spelleda rollspel digitalt på plattformen Roll20.

Intro till Sverok

En introduktion till Sverok vad Sverok är och gör samt grunderna för de olika hobbygrenarna inom Sverok.

Föreningsboken

Innehåller alla grunder för att driva en förening, från vad en förening är, hur ett årsmöte går till och hur föreningsekonomi fungerar. Framtagen i samarbete med UNF.

Distrikt: Grund

Specifikt för dig som sitter i en distriktsstyrelse i Sverok, där du får alla grunder du behöver veta för ditt uppdrag.

Digitala Årsmöten

Hur ni kan hålla ett årsmöte digitalt, bland annat hur ni lägger upp det, hur omröstning går till och även hur ni kan hålla ett årsmöte helt inne på Discord.

Se alla våra utbildningar

Vi på Skilltree

Samarbetspartners

Skilltree lanserades den 25 mars 2020 med hjälp av finansiering från Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond.