SKILLTREE ÄR HÄR!

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

Spelhobbyförbundet Sverok lanserar idag den 25 mars den digitala läroplattformen Skilltree. Precis som övriga delar av samhället påverkas föreningslivet mycket av Covid-19 och Sverok hoppas att Skilltree är en möjlighet att fortsätta utveckla det svenska föreningslivet på distans. 

 

Sedan två år tillbaka har Sverok arbetat med att ta fram plattformen Skilltree. Till lanseringen har ungdomsförbundet tagit fram en digital kurs baserad på Föreningsboken från UNF. En omfattande kurs som täcker allt från att starta en förening och hålla årsmöten, till medlemsrekrytering och budgetering. Gabrielle De Bourg som är utbildningsledare för Skilltree ser Föreningsboken som en bra start för plattformen.

 

Du kan skaffa Skilltree för att det är ett jättebra sätt att ta in kunskap digitalt och utvecklas. Det kan vara saker som föreningskunskap men vi kommer även börja släppa kurser som rör hobbygrenar och annat. Kurser för hur du blir en bra spelledare eller kanske extra relevant just nu; hur du håller i digitala föreningsaktiviteter.

 

Veckans lansering är bara första delen av en rad av kurser som är planerade för plattformen. I planerna finns redan kursen GDPR för föreningar, Föräldrar och E-sport och även Streamingguiden för dig som vill lära dig streama ditt evenemang. Alexandra Hjortswang som är ordförande i Sverok är hoppfull inför framtiden:

 

– Vi ser det som en stor utvecklingsmöjlighet för civilsamhället där vi gör kunskap om föreningsliv och demokrati tillgänglig för ännu fler. Inte minst när vi befinner oss i en sådan kris i samhället, som vi gör just nu, gör sig vikten av civilsamhället sig påmind. Vårt samarbete med UNF är redan igång och vi har flera samarbeten på gång för utbildningsmaterial och kunskapsutbyten. Vi ser lanseringen av Skilltree som en möjlighet att utveckla och framtidssäkra det svenska föreningslivet 

 

Skilltree lanseras 25 mars och har finansierats tillsammans med Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond. 

 

Skapa din användare nu!

 

——-

 

Sverok är Sveriges största ungdomsförbund. 55 000 medlemmar i 2800 föreningar över hela landet samlar, utvecklar och sprider spelhobbyn. I Sverok startar och driver ungdomar sina egna föreningar och skapar verksamhet tillsammans. Rollspel, lajv, brädspel, figurspel, e-sport och LAN utgör några av de huvudsakliga verksamheterna.

 

 

Kontakt

 

Vill du ha mer information eller har du frågor? Kontakta:

  

Björn Adriansson, kommunikatör

Telefonnr: 0738-793984

E-post: bjorn.adriansson@sverok.se

 

Foto: Anna Gerdén