Övriga spel

Övriga spel

Det finns spelkulturer som inte går in i våra verksamhetsgrenar av olika anledningar. Det betyder såklart inte att de spelen inte är välkomna hos Sverok! Din spelkultur behöver bara uppfylla tre av fyra kriterier för att det ska gå att skapa en spelkulturförening via Sverok. Verksamheten måste då innehålla:

  1. ...någon form av spel som kräver strategiskt tänkande
  2. ...fantasi och kreativitet,
  3. ...inslag av populärkultur
  4. ...att kulturen ska ha en gemensam kulturell bakgrund och målgrupp

Övriga spel

Här nedan hittar du de spel som inte passar in i våra andra verksamhetsgrenar. Ta en titt och se om just de spel du letar efter finns på denna lista.

  • Pokémon Go: Ett platsbaserat appspel där du kan hitta, träna och strida med virtuella pokémons som dyker upp när du är ute och promenrar i den riktiga världen. Ta med dina vänner, upptäck nya promenadsstigar i ditt närområde eller åk någonstans helt nytt för att se om ni hittar några speciella pokémons!
  • Jugger: En blandning av rugby och fäktning i ett, som baseras från den amerikanska filmen Blood of Heroes (1989). Det finns en internationell version av Jugger som följs av bland annat Tyskland, Sverige och Irland. I andra länder föredrar man att spel en version som är mer trogen filmen. Som ni förstår är sporten stor och därför körs det internationella turneringar.
  • Mugglar quidditch: Fiktiv lagbollsspel som är baserad av J.K. Rollings beskrivning av sporten i Harry Potter-böckerna. Eftersom flygande kvastar tyvärr inte existerar i vår värld har man anpassat sporten så att vi mugglare kan ha skoj trots bristen av lätta luftburna transportmedel.
  • Geocaching: Högteknologisk skattjakt där du använder en gps-enhet för att hitta skatter som gömts ute i världen. Passar alla åldrar och kom ihåg att klä er efter väder!

Är det ett spel du letar efter och som varken finns här eller i några av våra verksamhetsgrenar så får du väldigt gärna höra av dig till oss! Hittade du spelet som du leta efter och är redo att skapa en förening så är du välkommen att börja din registrering HÄR!