östasiatisk, populärkultur, sverok förening

Östasiastisk populärkultur

Foto: Ice of Tin

Östasiatisk populärkultur är ett brett begrepp som inkluderar allt från anime, manga och cosplay till TV-serier och musik, såväl som den japanska lolitakulturen.

Manga började översättas till svenska vid millennieskiftet, det gjorde at denne populärkultur fick sitt genomslag i Sverige.  Animeserier visades på TV och J/K-pop började synas på svenskarnas musikspellistor.   

Många stora konvent runt om i Sverige, som Närcon och Confusion, har fokus på östasiatisk populärkultur. Där lyfter de ofta fram det i form av karaoke, modevisningar och discon. Flere av våra föreningar träffas och ser på och diskuterar manga.

På senare tid har även dansgrupper formats runt om i Sverige där det dansas till bland annat japansk popmusik (J-pop) och koreansk popmusik (K-pop). Eller en förening där man kan prata om japanska idoler.

Tycker du att det verkar roligt med K-pop eller vill du teckna manga med likasinnade? Kanske vill du starta en bokcirkel? Det finns flera föreningar inom Sverok som ägnar sig åt denna verksamhetsgren. Hitta en förening nära dig!

Hittar du ingen förening som passar? Starta din egen!