Nomineringen till Årets spelare 2018 har öppnat

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Pressmeddelanden

Vem blir Årets spelare 2018

Vem är din favoritnörd? Nu kan du nämligen nominera din favorit till Årets spelare – hederspriset som delas ut av spelhobbyförbundet Sverok för tionde året i rad. Nomineringsprocessen öppnar idag och pågår fram till 10 oktober. Efter det kommer en jury gå igenom de nominerade och vinnaren mottar utmärkelsen 4 december i samband med att Sverok firar 30 år.

Årets spelare är ett pris som instiftats av ungdoms- och spelhobbyförbundet Sverok för att uppmärksamma individer som gjort extraordinära insatser för att sprida spelhobbyn i Sverige. Tidigare vinnare inkluderar Susanne Möller, Kim ”Drayich” Larsson, Johanna Koljonen, Orvar Säfström och nu senast Åsa Roos.

Nomineringsprocessen är öppen och det går att nominera fram till 10 oktober. Efter det kommer en jury bestående av representanter från spelbranschen, spelmedia och spelhobbyn att gå igenom de nominerade samt motiveringarna och utse en vinnare. I år består juryn av:

Åsa Roos, spelutvecklare på Bioware och Årets spelare 2017
Elinore Rönning, Vinnare av SM i figurspelet Maulifaux 2017
David Fallgren, arrangör av Närcon
Elisabeth Bergkvist, Tv-spelsexpert i P3-spel
Anders Blixt, rollspels- och brädspelslegend.
Johanna Nylander, Svenska Dataspelsbranschen
Johan Anglemark, tidigare redaktör för Äventyrsspel och fantastikexpert.

 

– Årets spelare är ett fantastisk sätt för Sverok att lyfta fram personer som gjort en betydande insats för spelkulturen säger ordförande Anna Erlandsson. Det finns otroligt mycket engagerade människor i Sverige och de behöver uppmärksammas.

 

Utmärkelsen delas ut 4 december, samma dag som Sverok firar 30 år som ungdomsförbund.

 

Nomineringen sker här:

https://sv.surveymonkey.com/r/aretsspelare2018

Sverok är Sveriges största ungdomsförbund. 90 000 medlemmar i 3700 föreningar över hela landet samlar, utvecklar och sprider spelhobbyn. I Sverok startar och driver ungdomar sina egna föreningar och skapar verksamhet tillsammans. Rollspel, lajv, brädspel, figurspel, e-sport och LAN utgör några av de huvudsakliga verksamheterna.

•••

Kontakt

För mer information eller för att delta på prisutdelningen
Nicholas Ranégie, kommunikatör Sverok

nicholas.ranegie@sverok.se

010-551 93 23