Nätverksträffar

NATIONELLA NÄTVERKSTRÄFFAR

Hur fungerar nätverksträffarna?

Varje träff kommer ha ett särskilt tema och innehålla en blandning av föreläsningar, workshopar, erfarenhetsutbyte och sociala aktiviteter. Vill du veta mer om hur nätverksträffarna går till? Läs svar på vanliga frågor nedanför eller läs vidare på sidan för att se alla roliga och inspirerande saker vi gjort under tidigare träffar.

Vill du istället veta mer om vad det innebär att bli mentor eller adept? Läs mer mentorskapsprogrammet genom att klicka på knappen här under. Alla mentorer och adepter får resa, boende och mat betalda under nätverksträffarna.

Vanliga frågor

Vi brukar hålla på från fredag kl 18’ish till söndag kl 14. Vi brukar ha aktiviteter mellan kl 10-23, men allt efter kl 18 brukar vara frivilligt. En del programpunkter är specifikt för dom som är med i Leias mentorskapsprogram.
Det är helt gratis att åka på Leia-helg. Vi brukar även betala för resa, boende och mat under helgen. Om du anmäler dig till helgen och sen inte dyker upp så får du dock betala 300 kr.
En blandning av föreläsningar, workshops och sociala aktiviteter. Under dagtid brukar vi ha föreläsningar och workshops, där fokus är att lära oss saker som kan vara bra att ha med sig i sitt engagemang i spelhobbyn. Inspirationsföreläsningar med framstående kvinnor i spelhobbyn, nördfeminism, hur man gör en budget eller hur man skriver ett rollspelsäventyr. Pass som är personligt utvecklande, där man tex får fundera över sin roll i spelhobbyn, diskutera problem man kan stöta på, fundera kring hållbart engagemang, osv. Kvällarna ägnar vi oss åt spel av alla slag! Vi brukar ha några inplanerade aktiviteter, men det brukar också finnas möjlighet för deltagarna själva att ta initiativ. Brukar finnas folk som drar igång ett mini-rollspel, mini-lajv, spelar magic eller brädspel. Vi har haft cosplay-workshops, LAN och tv-spel, kollat på film och mycket mer! Självklart kan du alltid skriva till oss om du har förslag på kul aktiviteter vi kan göra på nästa Leia-helg!
Syftet med Leia är att samlas kring erfarenheten att bli behandlad som tjej i spelvärlden. Med tjejer menar vi alla som identifierar sig som tjejer, men också personer med en annan könsidentitet (till exempel icke-binär) som tycker att de har erfarenhet av att tolkas som tjej. Vi har en målgrupp för att veta vilka vi är till för, inte för att stänga ute andra. Därför låter vi i första hand personer bestämma själva om de känner igen sig i målgruppen eller inte. Om du känner att Leia är ett sammanhang du skulle må bra av, så är vi till för dig 🙂 Vi refererar ofta till vår målgrupp som tjejer, men det betyder inte att alla individer i Leia identifierar sig som tjejer. Vi har många arrangörer med transkompetens och är noggranna med att respektera allas könsidentitet
Vi har inga särskilda åldersgränser. Vi prioriterar personer mellan 13-25 år gamla, men vi tar emot både yngre och äldre deltagare om vi har plats. Alla som är under 16 år får en stödperson som den kan ha kontakt med på plats. Stödpersonen kan svara på frågor, se till att deltagaren kommer fram och inte känner sig ensam. Det går också jättebra att någon vuxen i barnets närhet följer med som stödperson.
På nationella Leia-träffar bor vi vanligtvis på hotell i rum med 3-4 sängar. I särskilda fall kan du få sova i ett enkel- eller dubbelrum. Det går bra att önska om du vill bo med någon särskild.
Vi bjuder på vegetarisk kost. Du kan anmäla specialkost. Vi bjuder på frukost, lunch och middag. Frukt, te/kaffe/choklad, enklare fika och mellanmål brukar finnas tillgängligt.
När du får veta om du blivit antagen så får du en länk till en särskild sida där du kan boka tåg till träffen. Då skickas en faktura till oss, så att du inte behöver lägga ut pengar för resa.
Prata med oss! Vi kan svara på dina funderingar på Discord eller i facebookgruppen! Du kan också få en stödperson som varit på träffar tidigare. Vi kan försöka hitta någon som ska åka från samma ort som du kan ta sällskap med. Vi har alltid övningar där du får lära känna andra. Det är hög prioritet för oss att ha en trygg och välkomnande ställning, där man får vara den man är och delta efter sina förutsättningar. Tveka inte att höra av dig <3
Vi rekommenderar att du är medlem i Sverok om du åker på en Leia-träff, men det är inte ett krav. Som Sverok-medlem är du försäkrad under hela arrangemanget, och samtidigt hjälper du oss att göra spelhobbyn starkare och mer inkluderande. Du blir medlem i Sverok genom att bli medlem i en Sverok-ansluten förening.

Höjdpunkter från tidigare träffar

Malmö 2018

 • Besök från JenyFear (wow-mormor) som pratade om hur det är att spela WoW som senior.
 • Female Legends berättade om sin verksamhet.
 • Elaine Boström föreläste om näthat
 • Kommunikationsworkshop
 • LAN med Malmö E-sport

Göteborg 2018:

 • Nordiskt läger! 60 personer från Sverige, Norge och Danmark. Erfarenhetsutbyte – hur är det att vara tjej i spelhobbyn i våra respektive länder?
 • Skräp-cosplay
 • Smash-turnering
 • Lär dig skriva rollspelsäventyr med Gabrielle de Bourg
 • Filmvisning och föreläsning om visual effects av Evelina Åström som jobbat med specialeffekter i den svenska sci-fi-familjefilmen Ensamma i Rymden.
 • Filmvisning: Trans Geek – en dokumentär om transpersoner i nördkulturen.
 • Nördfeminism och svar på tal med Josefin Westborg
 • Inspirationsföreläsningar med Melika Zakarie från MYO-gaming (speljournalistik med endast kvinnor och ickebinära som skribenter) och med Minetta “Ettan” Wilhelmsson, Community Leader för Svenska Overwatch-landslaget 2018.

Göteborg 2019:

 • Workshop om att skriva rollspel med Gabrielle de Bourg. Deltagare skrev i grupp egna rollspelsäventyr till Ur Varselklotet som de fick spelleda under kvällen.
 • Lär dig hur man arrangerar en turnering med Sara Forslund. Deltagarna fick lära sig hur man arrangerar turneringar och anordnade sedan turneringar i Smash, Mario kart och Overwatch som livestreamades.
 • Lär dig hålla ett föredrag med Rebecka Prentell. Deltagarna fick lära sig hur man skriver och framför ett kort föredrag. De skrev egna föredrag om ett valfritt ämne kopplat till spelhobbyn som sedan framfördes.
 • Prova på k-pop-dans med Göteborg K-pop
 • Mini-lajv om könsutredningar/transutredning från lajvantologin Stolt.
 • Tova Brantberg, spelutvecklare på Rovio berättade om Rovios nya spel och hur det är att jobba i spelbranschen.

Falun 2019:

 • Föreläsning om intersektionell nördfeminism med Helena Sandahl.
 • Panelsamtal om spelhobbyn och etnicitet med Anna Erlandsson, Helena Sandahl och Yolanda Bohm.
 • Lär dig streama med Anna Kärrstrand
 • Filmvisning: Black Panther
 • Elever från Playground Squad berättade om hur det är att gå en utbildning i spelutveckling och visade sina egna spelprojekt.