MÖT SVEROKS NYA GENERALSEKRETERARE

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Kansliet, Sverok

Möt Sveroks nya generalsekreterare

Sara Hauge, 28, blir  Sveroks första generalsekreterare. Sara, som tidigare haft samma roll i det norska systerförbundet Hyperion, kommer senast från tjänsten som föreningsutvecklare hos Sverok.

Sara kommer i sin roll som generalsekreterare få ett större politiskt uppdrag än Sveroks avgående kanslichef. Rekryteringsprocessen har pågått under större delen av våren och har letts av förbundsordförande Alexandra Hjortswang:

– Vi är otroligt glada att ha lyckats rekrytera en av de få personerna i Norden som har erfarenhet av att arbeta som generalsekreterare för ett spelkulturförbund. Utöver kunskapen besitter dessutom Sara ett starkt engagemang för både spelkulturen och ungdomsrörelsen och vi tror att hon kommer bidra starkt till Sveroks fortsatta utveckling som ungdomsförbund.

Sara har engagerat sig ideellt i snart 20 år och har styrelsearbete inom Frivillighet Norge och Juvente bakom sig. Som generalsekreterare i Sveroks norska motsvarighet Hyperion grundade hon Heltinneprosjektet, ett initiativ för att stärka unga tjejer inom spelhobbyn.

– Jag ser fram emot att jobba för barn och ungas rätt till en betydelsefull fritid. Jag vill vara med och stärka spelandet som legitim fritidssyssla och kulturform, i framtiden ska spel och nördaktiviteter värderas av kommun och stat i nivå med sport och idrott.

Kanslichef Johan Groth kommer att bistå med överlämning fram tills december, därefter kommer rollen som kanslichef att avvecklas.

Sara gillar…

att bygga nördiga saker i lego. Senast var det massiva Hogwarts!

… att tillbringa många timmar på sin ö i Animal crossing, maila Sverok för att komma på besök! 😉 

…att spela en berserker i Gloomhaven. Starkt rekommenderat!