Mentorskapsprogram

Mentorskapsprogram

I Leias mentorskapsprogram kopplar vi ihop erfarna arrangörer och ledare inom spelhobbyn (mentorer) med tjejer som vill ha stöd och pepp i sitt engagemang (adepter). Adepterna får stöd av sin mentor i att klara av de utmaningar de står inför i spelhobbyn. Tjejer ifrån alla Sveroks verksamhetsgrenar är välkomna, och du får såklart vara med oavsett hur ny eller gammal du är inom hobbyn!

Vad är en mentor?

En mentor är för oss en guide som vill hjälpa någon annan att utvecklas. Du behöver absolut inte vara någon expert, men vi vill gärna att du ska ha varit engagerad i spelhobbyn i några år. Din roll kommer vara att stötta, ställa frågor och vara samtalspartner till din adept. 

Vad är en adept?

Som adept ska du på något sätt vilja utvecklas i spelhobbyn. Kanske vill du börja engagera dig i en förening, bli spelledare eller bara hitta en hållbar nivå för ditt engagemang? Då kan du få en mentor som stöttar, guidar och peppar för att du ska kunna hitta just din roll i spelvärlden!

Hur fungerar mentorskapsprogrammet?

Alla mentorer och adepter träffas två gånger under året på nationella nätverksträffar – en gång under våren och en gång under hösten. På första träffen kommer ni matchas och få sätta upp mål för ert deltagande mentorsprogrammet. Mellan träffarna ses mentorsparen på egen hand ca var fjärde till åttonde vecka. Ni kommer få tips på ämnen att diskutera och möjlighet till uppföljning från våra ledare. Vill du få lite mer insikt kan du läsa Mentorskapsguiden för 2019 på länken precis här under: