LEIA

Leia – nätverket för spelande tjejer

Leia är ett nätverk för att du som tjej inom spelhobbyn ska kunna utvecklas. Kanske vill du bli bättre på att arrangera? Eller bli bättre på att göra din röst hörd i en styrelse? Vill du dela med dig av dina erfarenheter till andra? Eller kanske vill du bara träffa andra tjejer som brinner för samma sak som du? Oavsett så har Leia något för dig!

Anmäl dig till digital Leia-helg!

Nu har vi öppnat anmälan till nästa Leia-helg. Det blir en helg full av nörderier och pepp! På grund av Corona-pandemin kommer helgen vara digital, men vi vet att det kommer bli fantastiskt ändå <3

På schemat står bland annat:

Workshopar om streaming, att spelleda rollspel på Roll20 samt att skriva fanfiction!

Föreläsningar om sociala medier, hållbart engagemang och grunderna i figurspel!

Laga nördig mat tillsammans i live-stream

Kul kvällsaktiviteter och fint häng med massa grymma nördtjejer och -ickebinära!

Helgen är helt gratis och har begränsat antal platser, så anmäl dig nu!

PS! Vi hoppas kunna genomföra en fysisk Leia-helg den 6-8 november, så skriv upp det datumet redan nu och håll tummarna 😉

STÖTTA LEIA - BLI MEDLEM!

Vi har skapat ett officiellt medlemskap för Nätverket Leia. Nu behöver vi få in alla Leior som medlemmar!

Vi skapade medlemskapet framför allt för att kunna söka pengar för Leias verksamhet, men också för att samla alla Leior på samma ställe. Tillsammans kan vi visa hur många grymma nördiga tjejer och icke-binära som finns och som vill skapa en bättre spelhobby. Varje medlem hjälper oss att bli starkare, större och ser till att vi kan fortsätta finnas - så bli medlem idag och stötta oss!

Som medlem kommer du få nyheter utskickade på mail så att du är säker på att inte missa när något kul händer. Det kommer också att bli obligatoriskt att vara medlem för att få åka på Leia-helger i framtiden.

Det är helt gratis att vara medlem. För att bli medlem behöver du också vara medlem i en Sverok-förening - är du inte redan det så kan du bli medlem i Sverok - vänföreningen (det är också gratis).

Häng med på digitala Leia-träffar!

Varannan torsdag kväll håller mentorsparen i vårt mentorskapsprogram i digitala Leia-träffar. Vi kommer att göra allt från att lira Overwatch tillsammans till att måla warhammer-figuer eller köra film- och spel quiz. Visst låter det som en kul paus från vardagen?

Vi har också de digitala träffarna för att våra mentorspar ska få träna sig i att arrangera Leia-träffar, såklart är det en superbonus att alla nya och gamla Leior får flera peppiga tillfällen att umgås och utforska spelhobbyn tillsammans!

Joina oss på Discord för häng, träffar och andra uppdateringar! 

PS. Leia kör även digitalt pysselhäng de flesta lördagar från kl 18.

Röster från deltagare

”Det bästa var att bara få träffa alla Leior och hur tighta vi alla blivit och att bara få nörda loss med dem.”

”Jag tar med mig en stark känsla av att jag som person mycket väl kan vara grunden till att lyfta folk och stoppa hat.”

”Det bästa med helgen var gemenskapen med de andra Leiorna. Leia är bäst, tack för ett sjukt bra initiativ och engagemang!”

”Det är svårt att sammanfatta men framförallt tar jag med mig en känsla av att jag kan allt!”

”Tack för en helkul helg! Jag hade mer energi när jag gick därifrån än när jag kom!”

”Jag tar med mig att jag är viktig. Jag tar med mig inspiration till att utvecklas som projektledare för att jag känner att jag faktiskt kan agera mentor, kan arrangera och kan mycket spelkultur – mycket tack vare Leia.”

Mentorskapsprogram

I Leias mentorskapsprogram kopplar vi ihop erfarna arrangörer med tjejer som vill ha stöd och pepp i sitt engagemang i spelhobbyn. Under ett halvår får mentorsadepterna stöd av sin mentor i att fördjupa sig i utmaningar de står inför eller utveckla sitt ledarskap. Tjejer ifrån alla Sveroks verksamhetsgrenar är välkomna, och du får såklart vara med oavsett hur ny eller gammal du är inom hobbyn.

Genom mentorskapsprogrammet får du resa, boende och mat gratis på våra nationella nätverksträffar!

Nätverksträffar

Nätverksträffarna består av lokala träffar på exempelvis konvent och större nationella nätverksträffar. På dem större nationella och nordiska nätverksträffar eller "Leia-helger" träffas vi under en helg, umgås och gör roliga och intressanta aktiviteter. Det kan vara bland annat föreläsningar, workshops, turneringar, LAN och först och främst massa trevligt häng med andra speltjejer.

Läs mer om våra Leia-helger och träffar genom att trycka på knappen "Mer om Nätverksträffar"!

 

Kom i kontakt med LEIA

Leia riktar sig till alla som identifierar sig som tjejer. Om du har en annan könsidentitet (till exempel icke-binär) och tycker att du har erfarenhet av att tolkas som tjej är du också välkommen.

Är du osäker på om Leia är till för dig – kontakta oss! Vi hänger på en egen separatistisk del av Sveroks Discord och i en Facebookgrupp. Skriv i kanalen ”leia-öppen” på Discord för att få tillgång till våra kanaler.

Res med sj och leia

Som deltagare i LEIA har du möjlighet att resa billigare med SJ. Gå hit för att boka.
 
Saknar du lösenordet så kontakta info@sverok.se

Mer om LEIA

Mer information om Leia och hur det funkar hittar du här:

Arrangörsguide Leia

Mentorsguide 2019