LEIA

Leia – nätverket för spelande tjejer och ickebinära

Leia är ett nätverk för att du som tjej eller ickebinär inom spelkulturen ska kunna utvecklas. Kanske vill du bli bättre på att arrangera? Eller bli bättre på att göra din röst hörd i en styrelse? Vill du dela med dig av dina erfarenheter till andra? Eller kanske vill du bara träffa andra tjejer eller ickebinära som brinner för samma sak som du? Oavsett så har Leia något för dig!

HÄNG MED PÅ NÄSTA TRÄFF!

Under hösten 2021 hade vi äntligen en fysisk träff i Västerås för tjejer och ickebinära efter att ha bara setts online för över 1 1/2 år! Vi hade workshops, föreläsare från olika delar av landet kom och föreläste, hängkväll och en hel helg med awesome leior.

Oroa er inte, snart kommer information för årets kommande nätverksträff!

Nätverksträffar

Nätverksträffarna består av lokala träffar på exempelvis konvent och större nationella nätverksträffar. På dem större nationella och nordiska nätverksträffar eller "Leia-helger" träffas vi under en helg, umgås och gör roliga och intressanta aktiviteter. Det kan vara bland annat föreläsningar, workshops, turneringar, LAN och först och främst massa trevligt häng med andra speltjejer och icke-binära.

Läs mer om våra Leia-helger och träffar genom att trycka på knappen "Mer om fysiska Nätverksträffar"!

 

Kom i kontakt med LEIA

Leia riktar sig till alla som identifierar sig som tjejer. Om du har en annan könsidentitet (till exempel icke-binär) och tycker att du har erfarenhet av att tolkas som tjej är du också välkommen.

Är du osäker på om Leia är till för dig – kontakta oss! Vi hänger på en egen separatistisk del av Sveroks Discord och i en Facebookgrupp. Skriv i kanalen ”leia-börjahär” på Discord för att få tillgång till våra kanaler.

STÖTTA LEIA - BLI MEDLEM!

Vi har skapat ett officiellt medlemskap för Nätverket Leia. Nu behöver vi få in alla Leior som medlemmar!

Vi skapade medlemskapet framför allt för att kunna söka pengar för Leias verksamhet, men också för att samla alla Leior på samma ställe. Tillsammans kan vi visa hur många grymma nördiga tjejer och icke-binära som finns och som vill skapa en bättre spelkultur. Varje medlem hjälper oss att bli starkare, större och ser till att vi kan fortsätta finnas - så bli medlem idag och stötta oss!

Som medlem kommer du få nyheter utskickade på mail så att du är säker på att inte missa när något kul händer. Det kommer också att bli obligatoriskt att vara medlem för att få åka på Leia-helger i framtiden.

Det är helt gratis att vara medlem. För att bli medlem behöver du också vara medlem i en Sverok-förening - är du inte redan det så kan du bli medlem i Sverok - vänföreningen (det är också gratis).

Häng med Leia digitalt!

 

Leia har digital verksamhet, ofta flera gånger i veckan! Häng på!

Vi gör alltifrån att lira Overwatch tillsammans till att måla warhammer-figuer eller köra film- och spel quiz. Vi har också ett fantastiskt streamteam som streamar regelbundet på Sveroks Twitch-kanal. Visst låter det som en kul paus från vardagen?

Joina oss på Discord för häng, träffar och andra uppdateringar! 

Du kan se vilka träffar som är på gång i vår kalender här nedanför! Alla medlemmar får också såklart själva anordna egna streamar eller Leia-träffar <3

Röster från deltagare

”Det bästa var att bara få träffa alla Leior och hur tighta vi alla blivit och att bara få nörda loss med dem.”

”Jag tar med mig en stark känsla av att jag som person mycket väl kan vara grunden till att lyfta folk och stoppa hat.”

”Det bästa med helgen var gemenskapen med de andra Leiorna. Leia är bäst, tack för ett sjukt bra initiativ och engagemang!”

”Det är svårt att sammanfatta men framförallt tar jag med mig en känsla av att jag kan allt!”

”Tack för en helkul helg! Jag hade mer energi när jag gick därifrån än när jag kom!”

”Jag tar med mig att jag är viktig. Jag tar med mig inspiration till att utvecklas som projektledare för att jag känner att jag faktiskt kan agera mentor, kan arrangera och kan mycket spelkultur – mycket tack vare Leia.”

TACK FÖR ALLA BIDRAG TILL LEIAS ARBETE <3

Den 7 november körde vi en nio timmar lång maratonstream med bara kvinnliga och icke-binära streamers!

Tack till alla som var med och streamade, tittade och donerade! Tillsammans skapar vi en öppnare spelhobby!

Mer om LEIA

Mer information om Leia och hur det funkar hittar du här:

Arrangörsguide Leia

Våra mötesprotokoll