LEIA

Leia – nätverket för spelande tjejer

Leia är ett nätverk för att du som tjej inom spelhobbyn ska kunna utvecklas. Kanske vill du bli bättre på att arrangera? Eller bli bättre på att göra din röst hörd i en styrelse? Vill du dela med dig av dina erfarenheter till andra? Eller kanske vill du bara träffa andra tjejer som brinner för samma sak som du? Oavsett så har Leia något för dig!

Nätverkshelg i Umeå

Regional nätverkshelg med Leia 1-2 februari 2020.

Workshops, föreläsningar, spel och massa nördigheter på Kulturhuset Klossen i Umeå.

Mer information och anmälan på länken här under.

Vad är Leia och vem är det till för?

Leia består av två delar: ett mentorskapsprogram och årliga nätverksträffar.

Leia riktar sig till alla som identifierar sig som tjejer. Om du har en annan könsidentitet (till exempel icke-binär) och tycker att du har erfarenhet av att tolkas som tjej är du också välkommen. Är du osäker på om Leia är till för dig – kontakta oss!

Mentorskapsprogram

I Leias mentorskapsprogram kopplar vi ihop erfarna arrangörer med tjejer som vill ha stöd och pepp i sitt engagemang i spelhobbyn. Under ett halvår får mentorsadepterna stöd av sin mentor i att fördjupa sig i utmaningar de står inför eller utveckla sitt ledarskap. Tjejer ifrån alla Sveroks verksamhetsgrenar är välkomna, och du får såklart vara med oavsett hur ny eller gammal du är inom hobbyn. Genom mentorskapsprogrammet får du resa, boende och mat gratis på våra nationella nätverksträffar!

 

Nätverksträffar

Nätverksträffarna består både av lokala träffar till exempel på konvent där vi pratar av oss om hur vi upplever arrangemanget som tjejer. Gå med i vår grupp på Facebook för att inte missa några arrangemang! Vi har också större nationella och nordiska nätverksträffar, där vi under en hel helg träffas, umgås och gör roliga och intressanta aktiviteter. 

Vill du anordna en egen Leia-träff?

Vi vill att vem som helst ska kunna arrangera under Leias paraply. Här kan du läsa mer om vad det innebär att göra ett Leia-arrangemang.

Arrangörsguide Leia

Vad är en mentor?

En mentor är för oss en guide som vill hjälpa någon annan att utvecklas. Du behöver absolut inte vara någon expert, men vi vill gärna att du ska ha varit engagerad i spelhobbyn i några år. Din roll kommer vara att stötta, ställa frågor och vara samtalspartner till din adept. 

 

Vad är en adept?

Som adept ska du på något sätt vilja utvecklas i spelhobbyn. Kanske vill du börja engagera dig i en förening, bli spelledare eller bara hitta en hållbar nivå för ditt engagemang? Då kan du få en mentor som stöttar, guidar och peppar för att du ska kunna hitta just din roll i spelvärlden!

 

Är du osäker på vilken roll som passar dig?

Oroa dig inte, i anmälan kan du välja att stå med som både mentor och adept. Då ger vi dig en roll utifrån vilka andra mentorer/adepter som finns nära dig.

 

Hur fungerar mentorskapsprogrammet?

Alla mentorer och adepter kommer träffas två gånger under året på nationella nätverksträffar – en gång under våren och en gång under hösten. På första träffen kommer ni matchas och få sätta upp mål för ert deltagande mentorsprogrammet. Mellan träffarna ses mentorsparen på egen hand ca var fjärde till åttonde vecka. Ni kommer få tips på ämnen att diskutera och möjlighet till uppföljning från våra ledare.

Hur fungerar nätverksträffarna?

Varje träff kommer ha ett särskilt tema och innehålla en blandning av föreläsningar, workshopar, erfarenhetsutbyte och sociala aktiviteter. Alla mentorer och adepter får resa, boende och mat betalda under nätverksträffarna.

Vill du veta mer om vad det innebär att bli mentor eller adept? Läs vår senaste mentorsguide:

Mentorsguide 2019

Nationella Nätverksträffar

Det här gjorde vi under 2019! Just nu planerar vi för fullt inför 2020, mer info kommer under hösten.

12-14 april, Falun

  • Uppstart av mentorskapsprogrammet
  • Föreläsning: Spelkultur och maktstrukturer
  • Panelsamtal: Spelhobbyn och etnicitet
  • Föreläsning: Streaming – hur gör man?
  • Testa spel skapade av Playground Squads elever
  • På kvällarna ägnar vi oss åt spel av alla slag <3

13-15 september, Göteborg

Under helgen kommer vi ha föreläsningar om att:

  • Skriva och leda rollspelsäventyr
  • Arrangera en turnering
  • Hålla en föreläsning

Du som deltagare får sedan välja inriktning och göra ett grupparbete där ni ska genomföra en rollspelssession, turnering eller föreläsning för de andra deltagarna, beroende på vilken inriktning ni valt.  Tanken är att vi alla ska få mer erfarenhet av projektledning, arrangörskap, kreativitet, ledarskap och att tala inför folk – allt i en så trygg miljö som möjligt <3

Gå med i Sveroks Discordserver!

Skriv i "Leia-öppen" att du vill bli tillagd i Leias separatistiska kanaler.

Res med sj och leia

Som deltagare i LEIA har du möjlighet att resa billigare med SJ. Gå hit för att boka.
Saknar du lösenordet så kontakta info@sverok.se

Mer om LEIA

Mer information om Leia och hur det funkar hittar du här:

Arrangörsguide Leia

Mentorsguide 2019