LEIA

Leia – nätverket för spelande tjejer

Leia är ett nätverk för att du som tjej inom spelhobbyn ska kunna utvecklas. Kanske vill du bli bättre på att arrangera? Eller bli bättre på att göra din röst hörd i en styrelse? Vill du dela med dig av dina erfarenheter till andra? Eller kanske vill du bara träffa andra tjejer som brinner för samma sak som du? Oavsett så har Leia något för dig!

Vill du vara med och förändra spelvärlden?

Leia söker medlemmar till Arbetsgruppen 2021!

Nätverket Leia övergår vid årsskiftet till att vara ett mer ideellt nätverk och nu söker vi peppade personer som vill vara med och driva det! Vi behöver både engagerade nybörjare, drivna konventare och gamla föreningsrävar till vår arbetsgrupp. Så om du vill du vara med och skapa och utveckla säkra rum där unga kvinnor, ickebinära och transpersoner kan ta plats, tveka inte att söka! Uppdraget sker på ideell basis.

Kom på digital Leiakväll den 6 november!

Var med på en kväll för tjejer och icke-binära i spelhobbyn! Vi spelar spel ihop, hänger och smider planer för hur vi tar över världen ✊

När? Den 6 november kl 17-00

Var? På Sveroks Discordserver.

För att vara med behöver du vara medlem i Nätverket Leia (det är gratis!).

Du behöver inte vara anmäld för att vå delta, men det hjälper oss att planera 🙂
Om du anmäler dig innan den 1 november får du en gratis Leia-tröja!

Sagt om vår förra Leia-kväll av deltagare:

"Varm, fin, inspirerande, peppande och trygg"

"Det kändes som att man åkte bort trots att man inte gjorde det, men det tryggaste var att man kunde lämna när man ville och det förväntades inte att man skulle kunna vara med på allt, alla använde sig av ett språk som sa till mig att allt var frivilligt :D"

"FANTASTISK! Seriöst, jag har inte en enda negativ grej att säga"

Program

17.00-17.15:  Samling och intro! 👯‍♀️
Vi samlas på Sveroks Discord-server i kanalen #mötesrummet och sparkar igång kvällen!

17.15-18.15: Häng med Leior! 👽
Vi kör roliga smålekar och lär känna varandra bättre <3

18.15-18.45: Pepp inför Leia 2021! 🎆
Vad ska vi göra nästa år? Hur kan du engagera dig?

18.45-19.00: Paus ⏸️

19.00-20.00: Vi spelar Among Us! 🚀
Vi kör spelet som tagit världen med storm! Tillsammans sprider vi misstänksamhet, utför hjärndöda uppgifter och kastar ut varandra i rymden på lösa grunder.

20.00- sent: Rollspel i grupper 🎲
Vi kör rollspelsäventyr som kan påbörjas och avslutas samma kväll! Anmälan krävs, övriga får spela i mån av plats.

20.00-sent: Annat spelande 🎮
Ni som inte vill spela rollspel samlas och bestämmer tillsammans något annat kul att göra!

STÖTTA LEIA - BLI MEDLEM!

Vi har skapat ett officiellt medlemskap för Nätverket Leia. Nu behöver vi få in alla Leior som medlemmar!

Vi skapade medlemskapet framför allt för att kunna söka pengar för Leias verksamhet, men också för att samla alla Leior på samma ställe. Tillsammans kan vi visa hur många grymma nördiga tjejer och icke-binära som finns och som vill skapa en bättre spelhobby. Varje medlem hjälper oss att bli starkare, större och ser till att vi kan fortsätta finnas - så bli medlem idag och stötta oss!

Som medlem kommer du få nyheter utskickade på mail så att du är säker på att inte missa när något kul händer. Det kommer också att bli obligatoriskt att vara medlem för att få åka på Leia-helger i framtiden.

Det är helt gratis att vara medlem. För att bli medlem behöver du också vara medlem i en Sverok-förening - är du inte redan det så kan du bli medlem i Sverok - vänföreningen (det är också gratis).

Häng med Leia digitalt!

 

Leia har digital verksamhet, ofta flera gånger i veckan! Häng på!

Vi gör alltifrån att lira Overwatch tillsammans till att måla warhammer-figuer eller köra film- och spel quiz. Vi har också ett fantastiskt streamteam som streamar regelbundet på Sveroks Twitch-kanal. Visst låter det som en kul paus från vardagen?

Joina oss på Discord för häng, träffar och andra uppdateringar! 

Du kan se vilka träffar som är på gång i vår kalender här nedanför! Alla medlemmar får också såklart själva anordna egna streamar eller Leia-träffar <3

Röster från deltagare

”Det bästa var att bara få träffa alla Leior och hur tighta vi alla blivit och att bara få nörda loss med dem.”

”Jag tar med mig en stark känsla av att jag som person mycket väl kan vara grunden till att lyfta folk och stoppa hat.”

”Det bästa med helgen var gemenskapen med de andra Leiorna. Leia är bäst, tack för ett sjukt bra initiativ och engagemang!”

”Det är svårt att sammanfatta men framförallt tar jag med mig en känsla av att jag kan allt!”

”Tack för en helkul helg! Jag hade mer energi när jag gick därifrån än när jag kom!”

”Jag tar med mig att jag är viktig. Jag tar med mig inspiration till att utvecklas som projektledare för att jag känner att jag faktiskt kan agera mentor, kan arrangera och kan mycket spelkultur – mycket tack vare Leia.”

Mentorskapsprogram

I Leias mentorskapsprogram kopplar vi ihop erfarna arrangörer med tjejer som vill ha stöd och pepp i sitt engagemang i spelhobbyn. Under ett halvår får mentorsadepterna stöd av sin mentor i att fördjupa sig i utmaningar de står inför eller utveckla sitt ledarskap. Tjejer ifrån alla Sveroks verksamhetsgrenar är välkomna, och du får såklart vara med oavsett hur ny eller gammal du är inom hobbyn.

Genom mentorskapsprogrammet får du resa, boende och mat gratis på våra nationella nätverksträffar!

Nätverksträffar

Nätverksträffarna består av lokala träffar på exempelvis konvent och större nationella nätverksträffar. På dem större nationella och nordiska nätverksträffar eller "Leia-helger" träffas vi under en helg, umgås och gör roliga och intressanta aktiviteter. Det kan vara bland annat föreläsningar, workshops, turneringar, LAN och först och främst massa trevligt häng med andra speltjejer.

Läs mer om våra Leia-helger och träffar genom att trycka på knappen "Mer om Nätverksträffar"!

 

Kom i kontakt med LEIA

Leia riktar sig till alla som identifierar sig som tjejer. Om du har en annan könsidentitet (till exempel icke-binär) och tycker att du har erfarenhet av att tolkas som tjej är du också välkommen.

Är du osäker på om Leia är till för dig – kontakta oss! Vi hänger på en egen separatistisk del av Sveroks Discord och i en Facebookgrupp. Skriv i kanalen ”leia-öppen” på Discord för att få tillgång till våra kanaler.

Res med sj och leia

Som deltagare i LEIA har du möjlighet att resa billigare med SJ. Gå hit för att boka.
 
Saknar du lösenordet så kontakta info@sverok.se

Mer om LEIA

Mer information om Leia och hur det funkar hittar du här:

Arrangörsguide Leia

Mentorsguide 2019