KALLELSE TILL RIKSMÖTE

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

Visste du att du kan vara med och bestämma vad Sverok ska göra och lägga pengar på? Det gör du genom att bli ombud på Sveroks Riksmöte!

I slutet av varje år hålls Sveroks Riksmöte där 101 medlemsombud samlas för att representera föreningarna och tillsammans bestämma förbundets framtid.

 

I år hålls Riksmötet 16–18 november i Sundsvall, och nu är tiden kommen att börja nominera till ombud!

Vill du representera din förening och spelgren på RiksmötetStäll upp till ombud nu! Det spelar ingen roll om du är ny i förbundet och aldrig varit på ett Riksmöte tidigare, eller om du har varit engagerad i flera år. Oavsett vem du är eller dina förkunskaper så räknas dina åsikter!

Du kan även nominera andra som brinner för spelhobbyn. Det enda kravet är att den nominerade måste vara medlem i en förening ansluten till Sverok. Alla ombud får mat, resa och boende under Riksmötet betalt.

 

Nomineringen startar i dag, 28 juni, och den 30 augusti börjar omröstningen för att utse ombuden. 

Då röstar föreningarna på vilka av de nominerade personerna de vill skicka som ombud till Riksmötet. Varje förening har 5 röster att lägga. När omröstningen avslutats får de ombud som fått flest röster ett mail med anmälningslänk och praktisk information.

På val.sverok.se kan du mellan 28 juni och 9 september nominera dig själv eller någon annan som ombud. Vill du visa att du kandiderar? Fixa ett motiv till din profilbild på Facebook här!

 

• Röstningen om ombud öppnar 30 augusti och stänger 9 september.

 

• Nomineringen till förbundets förtroendeposter, så som styrelse, revisor eller valberedning, öppnar också 28 juni på nominera.se/sverok.

• Du kan nominera fram till 9 oktober, och läsa om de nominerade fram till Riksmötet.

 

• Har du idéer och tankar om vad Sverok ska göra framöver? Då kan du skicka in en motion med ditt förslag till info@sverok.se senast 7 oktober. Tips på hur du skriver hittar du på Sveroks motionsskola.

• Vill du veta mer om Riksmötet, vad det innebär att vara ombud och hur du förbereder dig? Då kan du kika här!