JOHAN LINDER ÄR ÅRETS SPELARE

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

Årets spelare 2018: Johan Linder

Under Spelhobbyförbundet Sveroks årsmöte igår kväll presenterades Årets Spelare 2018. Priset delas varje år ut till någon som gjort något exceptionellt för spelhobbyn. Priset gick till Johan Linder, som de senaste åren varit en drivande kraft som genom sitt engagemang har stärkt spelhobbyn i norra Sverige. Sveroks styrelse ihop med en utvald jury från den svenska spelhobbyn och spelbranchen valde årets vinnare med motiveringen:

Årets pristagare har inte bara en lång bakgrund i spelhobbyn utan har tack vare sitt engagemang och förmåga att kombinera olika roller fått näringsliv, offentliga aktörer och ideella organisationer att samverka för att främja spelkultur från utveckling till spelglädje.

Med sin energi och vilja att sprida spelkulturen i kombination med en helhetsvision om att hela tiden bli bättre och mer upphör personen aldrig att imponera.

Personen har med sitt driv lyckats med att skapa ett unikt multikonvent vilket inte bara varit till nytta för norra Sverige utan även för spelhobbyn landet över.

Från norr till syd är denne person en oumbärlig del av Sveriges spelkultur och han slutar aldrig imponera.

Johan har under de senaste åren arbetat outtröttligt med det norrländska spelkonventet Nordsken som senaste året drog mer än 8 000 besökare. Evenemanget har på kort tid blivit en av Sveriges största mötesplatser för Sveriges spel- och hobbyfantaster.

Johan har även under lång tid verkat inom spelhobbyn och spelindustrin, dels som chefredaktör för den svenska speltidningen Codex men även på senare tid som en drivande kraft för att bygga upp spelindustrin i norr i organisationen Arctic Game Lab.

Det är oerhört hedrande att få denna utmärkelse, säger Johan. Årets spelare är det närmsta jag kommer ett nobelpris och att det är en så stor organisation som Sverok som står bakom ger tyngd till priset. Vi har jobbat väldigt hårt för att skapa en stor mötesplats i norr och detta är en stark bekräftelse för att vi lyckats.

 

Priset har delats ut sedan 2009 och tidigare vinnare av priset inkluderar bland andra, Kim Drayich Larsson, Johanna Koljonen, Orvar Säfström, Susanne Möller och Madeleine ”MaddeLisk” Leander.

Juryn som valt vinnaren har bestått av:

Anna Erlandsson, förbundsordförande för Sverok

Åsa Roos, spelutvecklare på Bioware och Årets spelare 2017

Elinore Rönning, spelutvecklare och vinnare av SM i Maulifaux 2017

David Fallgren, arrangör av Närcon

Elisabeth Bergqvist, Tv-spelsexpert i P3-spel

Anders Blixt, rollspels och brädspelslegend

Johanna Nylander, Svenska Dataspelsbranschen

Johan Anglemark, tidigare redaktör för Äventyrsspel och fantastikexpert.  

  • ••

Sverok är Sveriges största ungdomsförbund. 101 000 medlemmar i 3600 föreningar över hela landet samlar, utvecklar och sprider spelhobbyn. I Sverok startar och driver ungdomar sina egna föreningar och skapar verksamhet tillsammans. Rollspel, lajv, brädspel, figurspel, e-sport och LAN utgör några av de huvudsakliga verksamheterna.

Kontakt

Vill du ha mer information eller har du frågor? Kontakta:

 

Johan Linder
Telefonnr+46 768 233 460

Nicholas Ranégie, kommunikatör

Telefonnr: 0763-227278

E-post: nicholas.ranegie@sverok.se