Föreningsintervju: Glimåkras brädspelsvänner

Publicerat den Publicerad i Aktuellt
Hej David! Vad roligt att du vill berätta om er förening Glimåkra Brädspelsvänner, Glimåkra Folkhögskolas lokala Sverokförening!  

 

Varför startade ni förening och varför ville ni ansluta den till Sverok? 

Föreningen startades för att det var så många på skolan som träffades och spelade ihop. Vi kände efterhand mer och mer behovet av en bra struktur med tydliga regler och förutsättningar för våra träffar, kanske en slant till fika lockade också 🙂 Då jag är roll- och brädspelare sedan barnsben och då båda mina storebröder var med i Sverok så kändes det naturligt att gå med och ansluta föreningen.

 

Vad gör ni inom er förening? 

Vi spelar mest brädspel men även kort och figurspel. Egentligen allt som är trevligt och nördigt!
Brädspelsvänner, foto: Erik Hölke
Foto: Erik Hölke

Vad är fördelarna med att spela i er förening?

Gemenskapen. Det är alltid trevligt och välkomnande. Härligt att vi är en så stor och blandad grupp, alltid någon att spela sina favoritspel med. Pricken över iet är kaffe och fika, ofta hembakat av någon medlem!

 

Hur har det gått att driva förening under pandemiåret 2020?

Det har varit skit tyvärr, ursäkta min franska. Vi har i alla fall kunnat träffas sporadiskt och spela i mindre sällskap, en del även online, men vi saknar bittert att få träffas.

 

Vad ser ni mest fram emot?

Att vår nya utbildning ”Brädspel och speldesign” blir av nu till hösten på vår skola. En massa nya härliga medlemmar till föreningen hägrar! Tipsa gärna om du har en vän som behöver läsa in gymnasiet!