FÖRBUNDSBREVET: GÖR DIN RÖST HÖRD!

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

Gör din röst hörd

Nedan kan du läsa Sveroks senaste förbundsbrev och ta del av samma information som alla våra föreningar fått.

Har ni tillgång till en föreningslokal? Kanske hyr ni den på egen hand eller via till exempel ett studieförbund eller Våra Gårdar?

Vi på Sverok håller på att kartlägga de resurser och behov som finns bland våra föreningar, med fokus på er som har tillgång till eller hyr spellokaler. Vi hoppas kunna komma i kontakt med just er! Får vi kontakta dig för att ställa lite frågor? Maila sanna.hedlund@sverok.se så kan vi berätta mer!

Skilltree är vår nya läroplattform för självständigt lärande inom civilsamhället. Vi arbetar just nu med att lägga de sista bitarna på de första kurserna som kommer finnas tillgängliga från och med 25 mars. Vi hoppas Skilltree kommer att bli grundstenen i allt lärande inom Sverok och att ni vill vara med på den resan!

 

Redan nu kan du registrera dig på skilltree.se och få en första titt på framtiden!

I april är läs- och skrivfrämjande initiativet Fantastikens månad tillbaka och när lokala Sverokföreningar är med och bidrar kan vi skapa magiska stunder!

Vill er förening ordna en spelkväll eller workshop på ett bibliotek eller en fritidsgård? Det är en rolig och bra chans att synas och rekrytera. Maila oss på fantastik@sverok.se så  planerar vi tillsammans!

Sverok och SJ arrangerar tillsammans Arrangörskonferensen för arrangörer inom hela spelhobbyn.  Vi vill ge dig en dag då du får utvecklas genom workshops och föreläsningar inom bland annat finansiering, projektledning och marknadsföring tillsammans med andra skickliga arrangörer.

Detta gör vi på SJs kontor mitt i centrala Stockholm lördag 9 maj kl. 10:00 – 17:00.

Evenemanget är gratis för Sverokmedlemmar inklusive resa, lunch och fika!

Anmälan inom kort på arrangorskonferens.sverok.se.

Programmet kommer växa under de närmaste dagarna, men redan nu vet vi tre punkter som kommer:

 

  • Ta hand om dina volontärer – Martin Lord Clefberg från NärCon pratar om hur de jobbar med volontärer och sina pandor
  • Miljöpanpassade arrangemang – Tove Lönnberg, ordförande från Fältbiologerna pratar FN’s mål i Agenda 2030 och hur du miljöanpassar ditt arrangemang.
  • Lär dig streama ditt event – Experterna på Sverok TV ger en grundläggande kurs i hur du kan tänka runt streaming av ditt arrangemang.

Vi vill bli ännu bättre på att visa upp våra fantastiska föreningar, men vi behöver er hjälp! Vi vet att det finns jättefina bilder från runt om i landet, på glada medlemmar som gör det de älskar mest och hoppas på att ni vill dela med er av dem.

 

Kanske är det du, eller någon du känner som fotograferar era evenemang? Hör i så fall av er till nicholas.ranegie@sverok.se. Möjlighet till ersättning finns, men kom ihåg att personerna på bild behöver tillfrågas först.

Många av våra föreningar har i sina stadgar fastställt att de behöver ha årsmöte senast 31 mars. I och med att kallelsen ofta behöver gå ut 2 veckor innan, så är det kort om tid för de föreningar som ännu inte planerat sitt årsmöte.

Med vår nya tjänst i eBas, Årsmötesguiden, så är det lättare än någonsin att kalla till, hålla i och justera ert årsmöte.

Så vänta inte, bjud in till årsmöte och lägg planerna för ett fantastiskt år!

ORDFÖRANDEKRÖNIKAN: VÄLKOMNA IN I VÄRMEN!

Sverok har en fantastisk bredd av verksamheter! Och när du testat alla så finns det dessutom en massa underkategorier. Ett aldrig sinande nöje alltså! En sak som flera av föreningarna har gemensamt, oavsett verksamhet, är bristen på lokaler. Som tur är har vi goda organisationsvänner som fokuserar på just lokaler! Om ni letar lokal för ert event tycker jag ni ska prata med Våra Gårdar och Sveriges Hembygdsförbund. De samlar båda lokaler i hela landet och vill gärna fylla dem med verksamhet! Ett annat tips är att hålla utkik efter tomma butikslokaler. Flera har svårt att hitta hyresgäster, men vill inte att det ska stå tomt.

 I årets verksamhetsplan tittar vi närmre på hur vi kan hjälpa föreningar som har eller vill ha lokaler. Har du några erfarenheter att dela med dig av från när ni letat lokal? Eller tankar om hur Sverok skulle kunna hjälpa till? Hör av dig och berätta!

Alexandra Hjortswang, förbundsordförande