FÖRBUNDSBREVET: FANTASTIKENS MÅNAD OCH SPELGLÄDJE

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

FANTASTIKENS MÅNAD OCH SPELGLÄDJE

Nedan kan du läsa Sveroks senaste förbundsbrev och ta del av samma information som alla våra föreningar fått.

 

SISTA DAGEN FÖR NOVELLTÄVLINGEN

Är du nästa stora fantastikförfattare? Fram till midnatt 30 april kan alla barn och unga upp till 19 år skicka in sina kortnoveller till Fantastikens månads uppskattade novelltävling. De bästa novellerna kommer att bli tryckta i en novellsamling, vinnaren får sin titel på boken och det blir även en releasefest på Science fiction bokhandeln. Vad väntar du på? Skicka in eller tipsa någon.

E-SPORTLÄGER FÖR TJEJER

Under Kristi Himmelsfärd, 21-23 maj, håller Female Legends ett gratis digitalt Overwatch-läger. Lägret genomförs på Discord/Google Meets. Lägret är helt gratis och för dig som är 13-26 år.  Helt ny? Inga problem, vi har nybörjargrupper också!

På lägret kommer du halva tiden coachas i Overwatch av våra duktiga coacher, där varje lag tilldelas en egen coach! Den andra halvan ägnas åt att diskutera hur du som tjej upplever klimatet runt ditt spelande; på nätet, hemma och i skolan/på jobbet.

Du som söker till lägret ska vara intresserad av att dela med dig av dina erfarenheter genom workshops och enkäter.

NYSTARTADE? SÖK FÖR EXTRA PENGAR!

Non-Silence Generation är ett projekt som ger ut extra pengar till nystartade föreningar som funnits max ett år och där minst 60% av medlemmarna är under 26 år. Det är superlätt att söka, så vill din förening ha lite extra klirr i kassan som inte kommer från Sverok – sök hos dem. Du kan söka för ordinarie verksamhet, och de hälsar att de ger ut max 5000 kr per förening.

SPRID SPELGLÄDJEN I CORONATIDER

I en period av social distansering kanske du saknar din hobby, eller är sugen på att testa en ny? Här är Sveroks tipslista på hur din nördiga vardag ska fortsätta vara rik och givande:

MED SPEL PÅ SCHEMAT

Visste du att på Glimåkra folkhögskola kan man läsa in gymnasiet och ha brädspel på schemat. Sverokföreningen ”Glimåkras brädspelsvänner” är en naturlig del av utbildningen. Här berättar Lovisa från föreningen om brädspel på skolan

SÄKRA PERSONUPPGIFTER

För nästan två år sedan trädde den nya Dataskyddsförordningen i effektHar du frågor om hur ni kan hantera personuppgifter i föreningen på ett bra sätt? Ställ din fråga till dataskydd@sverok.se så hjälper vi dig.

ORDFÖRANDEKRÖNIKAN: EN TID ATT DRÖMMA SIG BORT

Fantastikens månad lider mot sitt slut och vilken månad det varit! Författare har berättat om sitt arbete och delat med sig av tips på både Youtube och Instagram, SverokTV har streamat på Twitch, Gabrielle de Bourg har hållit en digital workshop om att skriva fantastik, bibliotek runt om i landet har arrangerat skrivarstugor och flera skolklasser har använt novelltävlingen som underlag för skoluppgifter.

Kanske har det funnits lite extra behov av att drömma sig bort i en fantasivärld när världen utanför dörren inte varit lika tillgänglig. Eller så har verkligheten blivit till inspiration, om det så handlar om en dystopisk pandemi, om vårdpersonal med mantel eller om skogsäventyr med älvor.

//Alexandra Hjortswang, förbundsordförande