Figurspelsförening

Figurspelsförening

Nyfiken på att starta en figurspelsförening? Allt du behöver är två vänner och ett gemensamt nördintresse.
Här kan du få inspiration från berättelsen om skolföreningen som spelar Warhammer: figurspelsföreningen Warhammer Maria Park!

 

Komma igång!

Det hela började som ett projekt på Elevens Val i årskurs 6, där läraren Robin höll i aktiviteter kring just Warhammer. Flera av eleverna blev intresserade av figurspelshobbyn och ville fortsätta att måla och spela efter projektets slut, vilket ledde till veckoträffar i skolans lokaler efter skoldagens slut. Robin funderade på hur man skulle kunna vidareutveckla detta och även få ekonomiskt stöd kring verksamheten och tillsammans skapade vi en egen förening kopplad till Sverok. I styrelsen sitter Max (ordförande), Ella (sekreterare) och Robin (kassör). Rollen som revisor har Noel tagit på sig.

VÄXA TILLSAMMANS

Att träffas och hålla på med figurspel under året har varit enormt roligt! Kreativiteten kring att bygga och måla modeller samt det strategiska tänkandet kring spelet har verkligen fört oss samman. Entusiasmen smittar av sig och det är fantastiskt att se hur unga killar och tjejer peppar och hjälper varandra. Vi har också fått en ny medlem i form av vår vaktmästare Sebastian, som är en veteran inom hobbyn och bidrar med sina tips och erfarenheter. 

HÅLLA IGÅNG VERKSAMHETEN

Numera går majoriteten av medlemmarna i årskurs 7 i ett annat skolhus och har inte Robin som lärare längre. Men vi försöker fortfarande träffas ungefär en gång i månaden, även om situationen kring covid-19 självklart har försvårat detta. Vi har även en Discordserver där vi pratar om olika saker så att vi kan hålla kontakten även i dessa tider. Föreningen är helt gratis, utan några medlemsavgifter, då vi kan nyttja skolans lokaler. Med föreningsbidraget har vi köpt in figurer och färger som alla i föreningen kan använda till att måla och spela med – så det är inte heller ett krav att ta med eget material till våra träffar. 

Starta din egen figurspelsförening!

Vill du veta mer om att starta en förening hos Sverok?
Vi kan hjälpa er att växa och utveckla er förening.
Vi erbjuder många olika förmåner och medlemsbidrag.
Läs mer på länken här nedanför!