Engagera dig i Leia

Vill du vara med och förändra spelvärlden?

Nätverket Leia övergår vid årsskiftet till att vara ett ideellt nätverk och nu söker vi peppade personer som vill vara med och driva det! Vi behöver både engagerade nybörjare, drivna konventare och gamla föreningsrävar till vår arbetsgrupp. Så om du vill du vara med och skapa och utveckla säkra rum där unga kvinnor, ickebinära och transpersoner kan ta plats, tveka inte att söka! Uppdraget sker på ideell basis. 

Läs mer om uppdraget här nedanför och skicka sen in din ansökan!

Kort om Leia

Leia är ett nätverk inom Sverok som startades 2013. Vi riktar oss till alla i nördar som identifierar sig som tjejer, samt personer med en annan könsidentitet (till exempel icke-binär) som tycker att de har erfarenhet av att tolkas som tjej. Vi har medlemmar i alla åldrar som håller på med någon av Sveroks verksamhetsgrenar.

Vårt mål är en spelhobby där alla kan delta på lika villkor, fri från sexism och andra begränsande normer. Vi anordnar fysiska och digitala nätverksträffar där tjejer och ickebinära från hela spelhobbyn kan träffas, utbyta erfarenheter och nörda tillsammans. Leia leds av en ideell arbetsgrupp som ansvarar för all verksamhet, med hjälp av volontärer, Sveroks förbundsstyrelse och kansli. 

mål för 2021

Det övergripande målet för 2021 är att anordna minst en nationell nätverksträff och driva ett levande nätverk med digitala eller fysiska nätverksträffar cirka en gång varannan vecka. Syftet med nätverksträffarna är att de ska fungera som en mötesplats där tjejer inom spelhobbyn kan träffas och nätverka för att tillsammans växa och bli mer aktiva inom spelhobbyn. Här kan deltagarna även få konkreta redskap och hjälp av varandra. Tanken är att vem som helst ska kunna anordna sin egen Leia-träff och att nätverket på så sätt ska hållas levande. 

Vi vill också fortsätta bygga upp en stark grund för Leias fortsatta verksamhet. Fokus kommer ligga på att utveckla arbetsgruppens organisation och säkerställa framtida finansiering genom bidragsansökningar, samarbeten, med mera. 

Nätverket Leia driver även en Facebookgrupp och en Discord-server – dessa vill vi såklart fortsätta att utveckla!

Vad söker vi?

Nu söker vi personer som vill utgöra kärnan i Leia, nämligen arbetsgruppen. Arbetsgruppen ska bestå av minst sex personer som tillsammans ansvarar för att driva Leias verksamhet. 

Vi vill att du ska kunna

 • Vara med på uppstartsmöte (digitalt) den 14 december kl 17-20 och uppstartshelg den 15-17 januari (digitalt eller fysiskt beroende på pandemin)
 • Lägga ner minst 4 h/vecka under 2021

Arbetsgruppen bestämmer till stor del sina egna arbetsuppgifter, men det mesta kretsar kring tre områden: arrangemang, kommunikation och administration. Exakt hur ansvarsområden delas in och vilka som jobbar med vad bestämmer vi när vi startar upp arbetet för 2021, så denna indelning är mest för att visa vilka olika kompetenser vi söker och se vad våra sökande är intresserade av att göra i arbetsgruppen. Det är en fördel om du har erfarenhet av de punkter du är intresserad av, men det är inte ett måste. Är du driven, vill lära dig nya saker och tar eget ansvar så kommer du passa jättebra in i arbetsgruppen!

Här kan du läsa mer om vad de olika områdena innebär!

 

Arrangemang

En stor del av Leias verksamhet är att skapa och hålla i arrangemang, både digitala och fysiska, för andra Leia-medlemmar. Det kan vara både att planera och genomföra Leias nationella nätverksträffar samt stötta andra Leior att driva egna arrangemang. Du hjälper också till att anordna sammankomster på andra event för att sprida Leia och rekrytera nya medlemmar. 

Här söker vi personer som är intresserade av att:

 • Ha huvudansvaret för fysiska eller digitala arrangemang
 • Hjälpa till att driva fysiska eller digitala arrangemang 
 • Främja andras engagemang och stötta andra att hålla Leia-träffar
 • Leda och stötta volontärer

 

Kommunikation

I de kommunikativa ansvarsområdena blir du ett ansikte utåt och har en god kontakt med Leia-medlemmar. Du håller Leias sociala medier aktiva och använder dessa för att sprida glädje och nyheter. Du hjälper till att skapa och sprida marknadsföring för Leia och försöker nå ut till nya individer. 

För att kunna göra det söker vi personer som:

 • Gillar att ha kontakt med intressanta människor, som kan vara till nytta i Leia-sammanhang
 • Skriver bra och engagerande texter i tex sociala medier
 • Sprider information om våra event på ett bra, genomtänkt och regelbundet sätt
 • Har grundläggande kunskap om grafisk design och kan ta fram enklare grafiskt material
 • Vill dokumentera Leias verksamhet i foto och film
 • Vill vara Nätverket Leias talesperson och vara den som syns utåt

 

Administration

För att Leia ska kunna bedriva sin verksamhet så behöver vi se till att vi har resurser och strukturer som hjälper oss. De administrativa ansvarsområdena är vad som utgör Leias grund: det som behövs för att Leia skall kvarstå. Här hjälper du till att säkra finansiering, samordna arbetsgruppen, kalla till möten och se till att erfarenheter dokumenteras. 

Här behöver vi personer som gillar att:

 • Ta fram rutiner för arbetsgruppen och dokumentera dessa, såsom mötesstruktur, hur gör vi ett digitalt event eller hur vi gör en bidragsansökan.
 • Vara kontakten med Sveroks Förbundsstyrelse, kansli mm
 • Ansvara för finansiering genom att till exempel söka bidrag eller hitta sponsorskap
 • Värna om en bra gruppdynamik så att alla i arbetsgruppen kan utvecklas och jobba effektivt tillsammans

Vad får du av oss?

 • Stor möjlighet att styra ditt eget engagemang och utvecklas inom de områden du önskar
 • Erfarenhet av arrangörskap, projektledning, administration, kommunikation, m.m.
 • Vara del av ett peppigt nätverk som är känt för sin trygga och uppmuntrande stämning
 • Kontakter inom Sverok och spelvärlden – träffa Sveriges bästa arrangörer, coolaste nördar och mest framstående spelpersonligheter