DE NOMINERADE 2022 ÄR…

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

DE NOMINERADE 2022 ÄR…

Nu finns listan över slutkandidaterna till den svenska spelhobbyns finaste pris klar! Vi har under hösten fått in mängder av förslag på fantastiska föreningar och människor. Vi kan idag stolt presentera de som tagit sig hela vägen till juryns slutliga lista över nominerade.

 

På Sverokdagen den 4 december presenterar vi vinnarna av priserna till Årets eldsjäl, hjälte, innovatör, förening och Sverok-arrangemang. Sverokgalan kommer sändas live under kvällen och blir fylld med roligheter och överraskningar. Och de nominerade är…

ÅRETS ELDSJÄL

En person som gör det lilla, eller stora, extra för sin förening eller dess medlemmar.

Louise Nielsen

hej
Samspel
“Det är viktigt att ha någonstans att få vara sig själv och ägna sig åt det som man tycker är roligt, vilket vår förening tillåter en att göra. Det är viktigt att engagera sig i föreningslivet för att hålla det levande. Tillsammans får vi det att gå runt!”

Regina Weigelt

Tabletop (TBT)
“Jag tycker det är jättekul att arrangera spelträffar för min förening. Det känns riktigt bra att anordna event som medlemmarna uppskattar och ser fram emot.”

Marcus Ritondo

T:V:B

“För gemenskapen, finns inget mer härligt än att spendera tid tillsammans över spel eller annat nördigt och att få höra att ens arbete gör skillnad är en riktig power boost.”

Hampus Nordin

GothCon

“Jag har alltid velat bidra till att sprida min hobbies och se till att det finns trygga och bra miljöer för andra att utöva det som jag tycker är roligast i livet.”

Johan Norrman

DMF/Spelskolan/Lunds Spelfestival

“Alla de verksamheter jag är engagerad i har det gemensamt att dom är öppna för att ta vara på nya möjligheter. Jag vill i samtliga av dessa aktiviteter bygga broar mellan spelare och olika föreningar.

Maria Von Sydow

Malmö Brädspelförening

“Föreningen ger mig ett sammanhang som gör en stor skillnad i mitt liv. Och den känslan vill jag att alla medlemmarna ska känna.“

Johan Miguelito Viklund

Umeå Osport/Jugger Nuggets

“Jag vill att fler, framför allt barn och ungdomar, inte bara i Umeå och Skellefteå utan hela västerbotten och Sverige, ska få möjlighet att spela jugger.”

ÅRETS HJÄLTE

En person som under året aktivt arbetat för jämställdhet, mångfald eller inkludering i spelkulturen.

Melissa Nordström

The agency

“Jag har alltid jobbat för mångfald då jag själv tillhör en minoritet. (...) Det har blivit en naturlig del av föreningens hjärta och själ.”

Pascal Wibe

SAS

“För mig är det viktigaste att alla känner sig välkomnade och inkluderade i vår förening. (..) På så sätt skapar vi ett jämlikt och plant umgänge, där varje deltagares röst och plats är lika stor och betydelsefull."

Robin Henriksson

Hällen Gaming

“Rollspel är nåt av det bästa jag vet. Och väldigt viktigt för mig då det är en plats där vi alla får vara den vi är (eller nån annan) tillsammans.”

Lizandra Hermansson

Nerdevents/The Agency

“Jag älskar att engagera mig och prata med nya så som gamla konventare om vad cosplay kan bringa in i deras värld. Hur mobbning kan skada alla och hur detta kan motverkas.”

ÅRETS INNOVATÖR

En förening eller person som har gjort något innovativt som har förändrat verksamheten till det bättre.

Oscar Rissveds

Keyforge Dalarna

“Jag tillsammans med styrelsen för Keyforge Dalarna valde under pandemin att försöka öka den digitala närvaron i föreningen och att hålla uppe intresset för spelet Keyforge i stort.”

Mattias Johansson

SpelSällskapet

“Det är peppande att vara en del av den kreativa processen i sig, att bolla tankar och idéer med andra för att tillsammans göra en enkel liten tanke till något större och bättre.”

Fredrik Lindström

Västerviks Spelhobby

“Föreningen är en viktig samlingspunkt för mig och många andra. Den ger mig och min hobby ett sammanhang och en plats där jag, tillsammans med mina föreningsvänner, kan skapa mystiska platser och magiska berättelser.”

Alexandra Brink-Sehlberg

Play Together

“Jag är engagerad i Play Together för att jag vill förändra klimatet i spelvärlden genom att ha öppen och ärlig dialog om psykisk ohälsa och belysa hur vi som människor påverkar andra människor både positivt och negativt.“

ÅRETS FÖRENING

En förening som gjort bra saker under året, stora som små.

Begrip

Läs mer

"Vårt primära fokus under 2022 har varit att utveckla en community där alla är välkomna oavsett vilken stadie du är i ditt spelande eller streamande. Begrip vill alltid vara en vägledande hand till ungdomar runt om i Sverige som har esport eller gaming som en hobby. Ingen ska behöva spela ensam!"

Guild of Roleplaying (GORP)

Läs mer

“Vi har skapat inte mindre än 8 nya spelgrupper, har lärt upp 4 nya spelledare och nått 65 medlemmar! Och allt detta med föreningens första styrelsebyte som tog plats denna sommar.”

Karlstad Spelkulturförening

Läs mer

“2022 var året då vi provade att anordna ett spelkonvent för första gången. Och för att vara ett första försök gick det bra och det blev uppskattat. Men det var även många tillfällen på vägen som gav oss möjligheter att lära oss hur vi ska göra nästa gång.”

Kodachikai

Läs mer

“Under 2022 har styrelse och konventledning kämpat sig igenom tunga och jobbiga händelser och ämnen utan att rygga undan, förening och ledning har tagit tag i de svåra beslut som behövts tas och satt igång förändringsarbete för att fortsätta skapa en så bra och demokratisk förening som möjligt.”

Sala Analoga Spelförening

Läs mer

“Vi i Sala Analoga Spelförening är stolta att varje söndag bedriva regelbundna ungdomsaktiviteter som är anpassade till de kreativa, intelligenta men inte helt "neuro-typiska" barn och ungdomar som annars kan ha svårt att hitta aktiviteter i en liten stad.”

ÅRETS SVEROK-ARRANGEMANG

Ett arrangemang som betytt något speciellt för besökare, medlemmar eller lokalt.

Lunds Spelfestival

Läs mer

“Tillsammans med olika föreningar och individer arrangerade vi rollspels-sessioner, brädspelsbar, figurspel och särskilda aktiviteter för barn och unga. En helt ny sorts festival.”

Mora Rollspelsklubb LAN

Läs mer

“LAN som arrangerades under sommaren var en riktig höjdpunkt för flera av oss. Det var det första LAN efter pandemin och det blev så många skratt!”

Västspel sommarläger

Läs mer

"Att lägren alltid är fullbokade ser vi som ett tecken på att det vi gör är uppskattat och bra genomfört - både från barnens och från deras vårdnadshavares synvinkel."