DE KAN UTSES TILL ÅRETS SPELARE 2020  

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

DE KAN UTSES TILL ÅRETS SPELARE 2020  

För tolfte året i rad ska ett av spelhobbyns finaste priser delas ut. Nomineringarna har skickats in under hösten och nu är juryn av spelexperter redo att presentera årets nominerade. Priset delas sedan ut under festligheterna på Sverokdagen 4 december.

– Efter ett tungt år för hela samhället känns det extra viktigt att uppmärksamma och lyfta fram några av de som brinner för att utveckla och sprida spelhobbyn i Sverige. Vi hoppas att det kan inspirera fler att våga satsa och engagera sig i spelhobbyn, säger Sara Hauge, generalsekreterare i Sverok."

Hundratals nomineringar till priset har kommit in från allmänheten och sedan övervägts av en jury bestående av framstående namn inom svensk spelhobby. De som kan bli årets spelare 2020 är:

  • Simon J Berger, Skådespelare
  • Tove & Anders Gillbring, Spel- och tidningsutgivare
  • Angelica Norgren, Speljournalist
  • Henrik Bergendahl, Konventsarkeolog
  • Andreas Lundström, Spelledare i Sweden Rolls och Tärningen är Kastad
  • Peter Kauffmann, Ägare för Spel & Sånt, Norrtälje
  • Isa Blomberg, Ordförande för Svenska Juggerförbundet & Umeå Osport

– Vi är väldigt glada över att se en sån bredd bland våra nominerade i år. Allt från rollspelande skådespelare till föreningshjältar och butiksägare. De är alla personer som under året gjort otroliga insatser för spelhobbyn på många olika sätt och som alla förtjänar att lyftas fram i sin egen rätt, säger Alexandra Hjortswang, ordförande i Sverok.

Priset har delats ut sedan 2009 och senaste vinnare av priset var rollspelsförfattaren Gabrielle De Bourg, äldre vinnare inkluderar bland andra Åsa RoosJohanna KoljonenOrvar SäfströmSusanne MöllerKim “Drayisch” Larsson” och Madeleine "MaddeLisk" Leander.

3 thoughts on “DE KAN UTSES TILL ÅRETS SPELARE 2020  

Kommentarer är stängda.