Gabrielle De Bourg

DE ÄR ÅRETS SVEROKARE

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

De är spelhobbyns stjärnor

Under onsdagen firade Sverok födelsedag och valde då att prisa ett antal medlemmar och föreningar som gjort ett särskilt avtryck i år. Förbundsordsförande Alexandra Hjortswang och förbundssekreterare Erland Nylund och  kunde presentera några av Sveroks starkas lysande stjärnor under kvällen i 5 kategorier. Varje kategori hade ett fält av otroligt meriterade nominerade som alla förtjänar att hyllas, men endast en vinnare ur varje kategori kunde ta hem förstapriset. 

Årets vinnare

Efter att ha tagit in nomineringar under hösten så kunde Sveroks förbundsstyrelse utse 4 vinnare i kategorierna Årets förening, Årets hjälte, Årets eldsjäl och Årets arrangemang. 

 

Årets eldsjäl – Jonatan von Seth (Malmö Brädspelsförening, Spelens hus Malmö)

Årets hjälte – Linn-Marie Edlund (Nordsken)

Årets föreningBRISS

Årets Sverok-evenemang – Oscon

 

Stort grattis till alla vinnare!

Årets spelare

Priset för årets spelare delades också ut under dagen och valdes utav en jury samlad från Sveriges spelcommunity. Årets spelare blev Gabrielle De Bourg. Motiveringen från juryn löd:

För sitt starka engagemang inom rollspel, där hon väcker frågor om kön, identitet och jämlikhet. Som skribent och föreläsare verkar hon för att sprida kunskap om både spelandet och skapandet av rollspel.
Gabrielle de Bourg

2 thoughts on “DE ÄR ÅRETS SVEROKARE

 1. Finns det ingen motivering till varför man valde dessa eminenta vinnare? (Förutom till Årets spelare)

  1. Hej Michel,

   Styrelsen har stött sig på de nomineringstexter som lämnats in av Sveroks medlemmar och därför inte skrivit några publika motiveringar. Jag ska kolla om det går att publicera dessa nomineringstexter. Det hade ju varit toppen om vi kunde göra. 🙂

   Allt gott!
   Nicholas, Kommunikatör

Kommentarer är stängda.