ÅRSMÖTESSÄSSONG I INFLUENSATIDER

Publicerat den Publicerad i Aktuellt, Föreningar

Vi på Sverok vill uppmuntra er och alla medlemsföreningar att följa Folkhälsomyndighetens råd kring hur ni bäst skyddar er själva och andra från Coronaviruset. Med anledning av den senaste tidens utveckling vill vi utöver detta avråda er från att åka event där personer från flera delar av landet samlas.

Det är även årsmötessäsong och nu i dagarna får flera föreningar, som ännu inte haft sina årsmöten, ett vykort med en påminnelse om att hålla årsmöte. Det är fortfarande viktigt att ni har era årsmöten, men vi vill tipsa er om att överväga digitala möten, med hjälp av t.ex. Discord eller VoteIT.

Ta hand om er och andra

Tips från Folkhälsomyndigheten

  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Händerna behöver du ofta för att spela med!
  • Stanna hemma från spelkvällen när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, på föreningen eller där du är nära andra.
  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Från och med söndag den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare.