DE NOMINERADE ÄR…

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

Årets eldsjäl och förening – de nominerade

Sverok-dagen vill vi uppmärksamma alla fantastiska medlemmar som gör så mycket inom Sverok! Därför bad vi er medlemmar tidigare i höst att nominera personer och föreningar i fyra kategorier. Vi kan nu presentera de nominerade i två av de kategorierna som tagit sig vidare till sista omröstningen som görs av Sveroks förbundsstyrelse.  Även om alla nominerade förtjänar ett pris för allt jobb de lägger ner varje vecka med att göra spelhobbyn i Sverige ännu mer fantastisk, så kommer vi hylla två av dem lite extra, då vinnaren presenteras 4e december på Sverok-dagen. Ni kommer kunna följa utdelningen på vår livesändning på SverokTV. Se vilka som nominerats nedan!

Nominerade: Årets Eldsjäl

En person som gör det lilla, eller stora, extra för sin förening eller dess medlemmar.

Isa Blomberg

Isa Blomberg är ordförande och en del av arrangörsgruppen i Nordskens vänner och även HR-ansvarig för spelkulturfestivalen Nordsken, som samlar runt 10.000 nördar i Skellefteå varje vår. Hon är även ordförande och ekonomiansvarig i Umeå Osport där de håller på med den fysiska aktiviteten jugger. Isa ansvarar för flera aktiviteter i föreningen och var i år initiativtagare till och projektledare för SM, som hölls i Umeå. Segel och Kanotföreningen är Isa kassör och även aktiv i skapandet av deras små, mysiga och snälla LAN ungefär två gånger per år.

Henrik Dahlberg

Henrik Dahlberg

Henrik Dahlberg är aktiv i SLI:s lajvområde som finns i en björkskog utanför Skellefteå. Området skapades genom bidrag från Allmänna Arvsfonden och har satt stor prägel på lajvscenen. Sedan 2006 har bland annat fem större timmerbyggnader uppförts. Henrik har varit drivande i arbetet och ofta haft en nyckelroll som byggchef. Numera är han problemlösare och sakkunnig, t.ex. om hur man hanterar en husdomkraft, hur grova träd kan avverkas till nockstockar, hur man reser ett sju meter högt vakttorn uppe på berget och annat nödvändigt.

Lena Ljung

Lena Ljung

Lena Ljung hade bara varit suppleant i en styrelse för länge sedan när hon tog över platsen som ordförande i Nerdevents och blev en del av ett team som hon säger att hon inte skulle kunna vara en eldsjäl utan. Det blev en händelserik start med två stora event för dörren. Ett som var helt nytt, nämligen ett samarbete med Birdie i Uppsala som gick över förväntan, och sedan Nerdevents skötebarn, loppisen.

Jonatan von Seth

Jonatan von Seth

Jonatan von Seth är kassör för Malmö brädspelsförening och Malmö Spelskaparskola, samt ordförande för Spelens hus i Malmö. Jonatan har suttit i styrelsen för Malmö brädspelsförening sedan 2007. De sysslar främst med olika former av kort- och brädspel och har två spelträffar i veckan. Jonatan sköter bl.a. kontakten med andra föreningar, bidragsansökningar, hemsidan och Facebook, samt skapar och håller i arragemang, välkommnar nya spelare och ser till att det ibland finns något extra på spelträffarna, som fika, för alla gillar fika!

Nominerade: Årets Förening

En förening som gjort bra saker under året, stora som små.

BRISS

BRISS är en liten, lokal förening som startade 2016 i Svedala, en bit utanför Malmö. Deras medlemmar kommer både från den egna regionen, men reser även dit från Stockholm och Danmark för att deltaga i deras träffar. De träffas ungefär var tredje vecka och spelar, målar figurer och liknande. På våren och hösten brukar de anordna större, välbesökta evenemang, som de kallar BrissCon. När barnen har höstlov arrangerar de dessutom LillBriss, med 100% fokus på barnen. De har Halloweentema och besökarna får klä ut sig och spela lite skrämmande spel med zombies, spöken och andra monster.

Shadowplayers Spelförening

Shadowplayers Spelförening har sedan 1992 funnits i Hallstahammar och spelat spel. Idag har de 150 kvm lokal där det varit minst två aktiviteter i veckan öppna för allmänheten, men ofta medlemsinterna aktiviteter utöver detta. De har under året anordnat bräd-, tv-, roll-, figur-, dator-, samlarkortspel och LAN. I slutet på året kommer de även börja streama sina aktiviteter genom ett projektbidrag från LEADER Norra Mälarstranden på 125.000 kr. Premiären blev den 16 november då de sände en turnering i Warhammer 40k.

Rollspelssälkapet

Rollspelssällskapet är en drygt två år gammal förening med bas på Spelens hus i Malmö. De anordnar rollspel för våra drygt 100 medlemmar, varav en tredjedel är barn och ungdomar, varje måndag och varannan fredag. Utöver dessa regelbundna aktiviteter har de även börjat hålla i större evenemang två gånger om året, som de kallar för Summer och Winter Rollstice. Där fokuserar de på att erbjuda en stor variation av rollspel till både nya och gamla spelare. De deltar även i mängder av olika evenemang både inom och utanför Malmö stad, såsom Kodachicon och Malmö LAN.

SvenskaMagic

SvenskaMagic har funnits sedan 2003 och har drygt 2 500 medlemmar. De jobbar med att sprida hobbyn och förbättra communityn, och kombinerar det bästa med en onlineförening med det bästa med konvent genom sina arrangemang och turneringar på de stora konventen i Sverige. På senare år har även deras lokalavdelniningar börjat ha verksamhet, bland annat i Linköping, för att främja det lokala spelandet. Just nu jobbar de för att höja andelen deltagare, som inte ingår i den traditionella målgruppen av män mellan 15 och 30 år, i sina SM-arrangemang, och för att nå nyfikna besökare på konvent genom en väldigt omtyckt demoverksamhet. De försöker även öka den mediala närvaron på sina arrangemang och har därför införskaffat ny coverageutrustning.

Tankar om inlägget “DE NOMINERADE ÄR…

  1. Shadowplayers Spelförening är en superbra förening som engagerar både gammal som ung. De äldre tar hand om och visar och lär upp de nya yngre medlemmarna och låter de nya yngre förmågorna ta ansvar och genomföra olika spelevent. Kan bara rekommenderas stort.

Kommentarer är stängda.