5 TIPS ATT INTE MISSA INFÖR ÅRSMÖTET

Publicerat den Publicerad i Aktuellt

Så lyckas ni med årsmötet

Använd Årsmötesguiden

Nu har vi lanserat en ny funktion i eBas, där din förening kan sköta årsmötet hela vägen från kallelse till justering. Ni får också årsmötesrapporten direkt. Det har aldrig varit smidigare! 

 

Bjud in i tid!

Hur långt innan måste ni utlysa årsmöte enligt era stadgar? Ofta är det två veckor eller mer som gäller. Det är viktigt att tänka på så att alla har möjlighet att komma. Har ni Sveroks standardstadgar ska ni ha årsmöte innan 31 mars, det betyder att er kallelse senast får gå ut 17 mars.  

 

Justera protokollet direkt (Bra för banken) (Krav 2021)

Även om du inte använder årsmötesguiden, så kan du använda signeringsfunktionen för ert årsmötesprotokoll. Då får justeraren protokollet direkt till sig för digital signering. Från 2021 är det krav på att alla årsmöteprotokoll ska vara justerade och inskickade till Sverok. 

 

Erbjud fika

För att hålla energin uppe under ert årsmöte, glöm inte fikat. Toppen för att locka medlemmar att delta! Funkar inte fika, pröva pizza!

 

Läs stadgarna inför mötet.

Det kan vara bra  att ha koll på att ni följer era stadgar när ni håller årsmötet. Kanske står dagordningen för mötet där? Om ni frångår stadgarna måste ni ange det i protokollet, annars är inte årsmötet giltigt.