Starta spelförening

Hitta vänner för livet

Nördighet. Gemenskap. Demokrati. Tycker ni också att detta är viktigt? Vad bra! Tillsammans sprider vi, samlar och utvecklar spelhobbyn. Hjälp oss vidare i arbetet genom att starta spelförening hos Sverok. Vi lovar att ni inte kommer ångra er!

 

❤️ Förmåner ❤️ 💰 Bidrag 💰 🎮 Nätverkande 🎮 💬 Demokrati 💬 ℹ️ Support ℹ️

 

Stolt nörd

Nördighet. Gemenskap. Demokrati. Tycker ni också att detta är viktigt? Vad bra! Tillsammans sprider vi, samlar och utvecklar spelhobbyn. Hjälp oss vidare i arbetet genom att starta en förening hos Sverok. Vi lovar att ni inte kommer ångra er!

Förmåner

Som medlem i en sverokförening kan du ta del av massa bra förmåner! Bland annat erbjuder vi:

💜 Reserabatt med SJ
💜 Hotellrabatter
💜 Olika typer av försäkringar
💜 Tillgång till tjänsten VoteIT
💜 Spellovslådan
💜 Webbhotellsrabatt hos Orderland
💜 Ersättning från Studiefrämjandet

Bidrag

Om din förening består till mer än 60% av personer mellan 7 och 25 år så får ni tadel av Sverokbidraget. Det innebär att vi delar ut:

💜 1750 kr per förening
💜 30 kr per medlem för medlemmar i föreningar som registrerats med en godkänd onlineregistrering
💜 25 kr per medlem för övriga medlemmar

 

 

 

Nätverkande

Genom att starta en förening hos Sverok får ni en chans att skapa nya nätverk av människor som delar samma intresse som ni. Det krav vi har är att ni är minst tre stycken spelkompisar till att börja med, sedan är det bara att hålla i ert första årsmöte, skicka in er ansökan och vänta på godkännande.

 

Demokrati

Att starta en förening ger dig och er chansen att påverka och förändra. Ni skapar en liten, intern demokrati där ni väljer styrelse: de personer som ska representera er förening, minst en ordförande, en kassör och en sekreterare. Världen blir till en mycket bättre plats för alla som bor här om fler personer tänker och agerar demokratiskt. För Sverok är det en självklarhet att alla föreningar genomsyras av detta, och att alla medlemmars röster blir hörda. Läs mer om olika demokratityper här:

Varför?

💜 Praktiska anledningar – Skapar en känsla av ägande/ansvar
💜 Ekonomiska anledningar – Krav från staten att föreningen är demokratisk för att undvika skatt och kunna ta del av bidrag
💜 Ideella anledningar – Inspirera andra till att bli demokrater
💜 Bättre beslut – Eftersom fler är mer och bestämmer
💜 Problemlösning – Demokratisk problemlösning är det mest rättvisa

Fråga oss

Har du kanske några frågor om hur man startar en förening?
Vi finns för att hjälpa dig. Fyll i formuläret här nedan: